Page 1 of 1

Ravinnon vaikutus loukkaantumisiin

PostPosted: Thu Dec 30, 2010 1:02 pm
by jussia
Olen aikaisemmin kärsinyt lukuisista lihasrevähtymistä nivusten ja reisien alueella. Näiden takia on enemmän tai vähemmän piloille menneitä kausia takana 6. Viimeiset 8kk olen kuitenkin syönyt vähähiilihydraattisesti vatsan takia. Tällöin olen välttänyt viljaa, sokereita ja lisäaineita sisältäviä ruokia. Painoa on lähtenyt 10 kiloa ja vyötärö on pienentynyt n. 10 sentillä.

Kummallisin juttu on kuitenkin että kaikki lihasvammat ovat kadonneet. Olen paljon paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin mutta selittääkö tämä lihasvammojen vähenemisen? Treenaamisessa ja venyttelyissä ei ole tapahtunut sanottavia muutoksia.

Oma mielipide alkaa olla että pasta ja leipä ei olisikaan urheilijalle sopivinta ravintoa vaan kunnon liha, kala ja salaatti.

PostPosted: Thu Dec 30, 2010 2:00 pm
by mokkevalakka
kyllä ne on myrkkyä nuo viljatuotteet, jos Lääkäri Heikkilän jutut pitää vähääkään paikkaansa, viljanviljelyhän keksittiin vasta 600 vuotta sitten, ei ihmisen elimistö ole evoluution aikan kehittynyt käsittelemään viljatuotteita ns.oikein jolloin siitä johtuvia sivuvaikutuksia ja oireita voi olla vaikka minkäläisia.
Itselläni on Psoriasis joka alkoi ilman lääkitystä paranemaan karppuksen aikana, liekkö johtuu koko tauti viljan syönnistä en tiijä, jotku asiantuntijat meinaa että kun elimistö saa myrkkyä itseensä niin ihossa se näkyy ensimmäisena.
Alkuperaiseen kysymykseen vastatakseni sanoisin että voi ihan hyvin olla vaikutusta lihastasolla ravinnolla, mutta kyllä siihen vaikuttaa varmasti painon putoaminen ja parantunut kuntokin.

PostPosted: Thu Dec 30, 2010 7:02 pm
by Jani
Kyllä sekä ravinnolla että ylimääräisellä kehonpainolla on vaikutusta urheilijan loukkaantumisriskiin.

Jos harjoitellaan usein ja kovatehoisesti, mutta samanaikaisesti vähennetään ravinnosta saatavaa energiamäärää, proteiineja, hiilihydraatteja ja rasvoja, ollaan ennen pitkää tilanteessa, jossa loukkaantumisten todennäköisyys kasvaa selvästi palautumisen ollessa puutteellista.

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot ovat saavuttaneet kasvavaa kiinnostusta erityisesti laihduttajien keskuudessa. Urheilijalle, kilpajääkiekko mukaanlukien, niitä ei sen sijaan voi suositella, sillä riittävä määrä hiilihydraatteja tarvitaan lihasten riittävän nopeaan palautumiseen ja lihasten vahvistumiseen. Tumma pasta ja täysjyväleipä kuuluvat kiekkoilijan ruokavalioon, kuten myös liha, kala ja salaatit.

Sen sijaan ylimääräinen rasvakudos ja samanaikainen liika kehonpaino lisäävät erityisesti alaraajojen rasitusta, jolloin laihdutus (painonlasku) saattaa hyvinkin korjata olemassaolevia nivel- yms. vaivoja myös liikuntaa aiemmin harrastaneilla, ja tekee usein liikkumisesta helpompaa. Rasvakudos erittää myös tulehdusta ylläpitäviä ja lisääviä aineita, joilla voi olla oireilua lisääviä vaikutuksia nivel- yms. oireisiin. Ylimääräinen rasvakudos on tällä tavoin lähinnä haitallista fyysistä suorituskykyä ja rasituksesta palautumista ajatellen. Vastaavasti ylimääräisestä läskistä eroon hankkiutuminen parantaa usein fyysistä suorituskykyä ja vähentää myös loukkaantumisriskiä.

PostPosted: Thu Dec 30, 2010 10:05 pm
by Masa
Itse aloin tuossa kesällä vähentää hiilareita...leipä ja peruna melkein kokonaan ja riisiäkin satunnaisesti. Aloitin myös vitamiinien syönnin ja täytyy sanoa että eron todellakin huomaa. Aikaisemmin oli jatkuvasti treenien jälkeen paikat jumissa ja lonkkia pakotti p.........i, mutta ei enään.

Syön monivitamiininä tuota http://www.lef.org/Vitamins-Supplements/Item01554/Life-Extension-Mix-Capsules.html ja lisäksi siihen solgarin d-vitskuja.

Itsellä myös flunssa on jäänyt vähemmälle, tavallisesti kun lämpötila laski alle 10 niin alkoi nokkavuotaa ja nyt ensimmäiset oireet tulivat marraskuun lopussa.