Viron jääkiekkomaajoukkueelle suomalaisvalmentajat

Viron jääkiekkomaajoukkueelle suomalaisvalmentajat
08/02/2009 Juha Halmesvaara

Tallinna 11.8.2009

Riho Soonik, Viron jääkiekkoliiton toiminnanjohtaja ilmoitti tänään että liitto on allekrijoittanut ensi kautta koskevan sopimuksen Viron jääkiekkomaajoukkueen valmennuksesta kahden erittäin kokeneen suomalaisvalmentajan kanssa. Maajoukkueen uusien suomalaisvalmentajien päätavoite ensi kaudella on nostaa Viron maajoukkue takaisin maailmanmestaruuskisojen 1-divisoonaan.

Uusi päävalmentaja on Ismo Lehkonen ja toisena valmentajana toimii Jukka Ropponen joka vastaa myös maalivahtivalmennuksesta. Uudet valmentajat aloittavat tehtävissään 29.8 jolloin maajoukkue-ehdokkaat kokoontuvat Tallinnaan päivän minileirille ja saamaan harjoitteluohjeita. Kausi huipentuu II-divisioonan MM-turnaukseen joka pelataan Tallinnan upeassa Saku Suurhallissa Huhtikuussa 2010.

“Viron jääkiekolle tämä on täyttynyt unelma että me saamme ensimmäistä kertaa näin kokeneen valmennuskaksikon ohjaamaan joukkuettamme. Lehkosen ja Ropposen mukanaan tuoman kokemuksen avulla me saamme varmasti tuotua positiivisen sykäyksen jääkiekon viemiselle eteenpäin maassamme ja sen suosion kasvattamisessa Eestiläisten keskuudessa!” Kertoo Riho Soonik.

Ismo Lehkonen toimi viime kaudella Suomen SM-liigassa Jokereiden toisena valmentajana yhdessä Glenn Hanlonin kanssa. Sitä ennen hän oli luonut erittäin menestyvän ja nuoria pelaajia koulivan ohjelman mestiksessä TuTon ohjaimissa. TuTo voittikin Lehkosen johdolla mestiksen suvereeniin tapaan ennen hänen siirtymistään Jokereihin. Tätä ennen Lehkonen on toiminut mm Helsingin IFK:n ja Rauman Lukon päävalmentajana.

Jukka Ropponen on yksi Suomen menestyksekkäimpiä maalivahtivalmentajia ja tällä hetkellä hän toimii Sveitsin liigassa ZSC Lionsin valmennustiimissä. Lions voitti viime kaudella ensimmäistä kertaa pelatun Champions Hockey Liigan ja Zürichin maalivahti Ari Sulander valittiin finaaleiden parhaaksi pelaajaksi. Ropponen on valmentanut useita kausia myös Suomen SM-liigassa Jokereissa, Bluesissa ja Kiekko-Espoossa. Hänellä on valmentajana tilillään 3 Euroopan mestaruutta, 2 Suomen mestaruutta ja 1 Sveitsin mestaruus. Lisäksi Ropponen valmentaa mm Minnesotan Niklas Bäckströmia ja Nischni Novgorod Torpedoon siirtynyttä Bernd Brückleriä.

Valmentajien julkistaminen ajoittuu samalle viikolle kuin Viron jääkiekkoliiton uusien verkkopalveluiden julkistaminen joka tapahtuu lähipäivinä. Lanseerattava sivusto icehockey.ee on toteutettu Suomalais-Eestiläisin voimin ja projektin ovat sponsoroineet Suomessa pääkonttoria pitävät Nitro ja Snoobi Oy joilla on kummallakin toimisto myös Tallinnassa. Viron jääkiekkoliitto tulee hakemaan jatkossa yhteistyökumppaneita yrityksistä joilla on toimintaa niin Virossa kuin Suomessakin.