Vallanvaihdoksia maalivahtirintamalla?

Vallanvaihdoksia maalivahtirintamalla?
31/10/2009 Jukka Ropponen

Nopea tarkastelu liigan maalivahtipeluutukseen nostaa esille taas kysymyksen siitä kuinka paljon peluutukseen ratkaisee sopimuksen loppusumma ja sitä kautta niin sanottu ykkösmaalivahdin status. Ainakin nopeasti voisi sanoa että Oulussa saattaa olla vallanvaihdos tapahtumassa jos nykyotteet jatkuvat ja valmennuksella on riittävästi jämäkkyyttä palkita hyvistä otteista. Ilveksen luvut puoltaisivat myös Markus Korhoselle hieman suurempaa vastuuta ainakin tällä hetkellä kuin myös Jokereissa saattaisi olla hyvä ainakin numeroiden valossa peluuttaa Strömbergiä enemmän ja antaa Riksmanille myös aikaa lepoon niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tässä alla muutamia faktoja keskustelun pohjaksi.

Petri Koivisto (Kärpät) selkästi edeää Tarkkia. Torjuntaprosentin mukaan kaulaa peräti 6,12% ja se on jo aikamoinen ero. Tosin Koivistolla on vasta 4 peliä allaa kun tarkilla pelejä on 12. Voittoprosenttikin Koivistolla on täydet 100% joten Oulun suunnalla saattaa olla jopa vallanvaihdos menossa.

Kalpan Mika Järvinen on niin ikään haastamassa kokenutta Ari Ahosta urakalla ja torjuntaprosentissa Järvinen on 3,27% edellä. Ahosen ykkösasemaa puolustaa sitten taas voittoprosentti joka miehellä on 70,83% kun se Järvisellä on vielä ainoastaan 40%.

Ilveksessä Pitkämäen hyvä alkutahti on hiipunut ja siellä veteraani Markus Korhonen heittää myös otteillaan hyvää haastetta. Torjuntaprosentin mukaan Karhu on Pitkämäkeä edellä 2,49%. Korhoselle lisää peliaikaa puoltaa myös voittoprosentti 66,67% kun se Pitkämäellä on pudonnut 46,43% lukuihin.

TPS:n tilanne on myös sellainen että ykkösenä pelaava Leggio on haastajaa eli nuorta Atte Engreniä jäljessä torjuntaprosenteissa 2,65%. Voittoprosentin mukaan maalivahdit ovat melko tasaisia eli Leggio 65% ja Engren 58,33%.

Vielä löytyy 1 joukkue jossa kakkonen johtaa ykköstä torjuntaprosentin mukaan. Tämä on yllättäen Jokerit jossa Mikko Strömberg on Juuso Riksmania edellä 3,09% verran. Voittoprosentissa on sitten on huima ero kun Strömbergillä se on 50% ja Riksmanilla 28,57%.

Tapparan tilanne on erikoinen koska nuori Säteri johtaa torjuntaprosentin mukaan kokenutta Lehtoa selvästi, mutta sitten taas voittoprosentti vähemmän pelanneella Lehdolla on tasan 75% kun taas Säterin arvo on vain 37,50%