Vaasan Sport matkalla huipulle -Maalivahti, Haluatko mukaan?

Vaasan Sport matkalla huipulle -Maalivahti, Haluatko mukaan?
03/04/2009 Juha Halmesvaara

Vaasan Sport on leimautunut vuosien saatossa perinteikkääksi divariseuraksi. Juniorit ovat pelanneet pääasiassa 1-divisioonassa ja edustusjoukkue Mestistä. Vuosien kova työ junioreissa on kuitenkin alkanut tuottaa tulosta ja Vaasan kotka nostaa vihdoin päänsä siipensä alta. Edustusjoukkue voitti Mestiksen mestaruuden ja pelaa liigakarsinnat Porin Ässiä vastaan,A-nuoret nousivat hienon kauden päätteeksi tulevaksi kaudeksi SM-sarjaan, B-nuoret säilyttivät SM-sarjapaikkansa jo alkusarjassa ja ensi kauden C-nuoret kuuluvat maan kärkikastiin.

Yksittäisen pelaajan tasolla Oskar Osala oli ensimmäinen NHL-ottelun pelannut vaasalainen. Tulokset ovat kiistattomia, joten voidaan siis puhua todellisesta tason noususta ja se ei ole mahdollista ilman laadukasta ja alati kehittyvää juniorityötä.

Maalivahdit ovat tietysti iso osa jo tullutta ja tulevaa menestystä. Junior Sport onkin aina ollut Pohjanmaan johtava maalivahtivalmennuksen keskus ja se tulee olemaan sitä jatkossakin. Maalivahdit saavat jokaisessa joukkueharjoituksessaan D-junioreista edustusjoukkueeseen joukkuekohtaisen maalivahtivalmentajansa ohjausta. Jokainen maalivahtivalmentajamme omaa pelitaustan maalilta ja kaikki kouluttavat itseään jatkuvasti pelin muuttumisen myötä. Viime kaudella koulutusta järjestettiin Jääkiekkoliiton ja Goaliepron toimesta, tällä kaudella uutena mukaan ovat tulleet mentaalivalmennuskoulutukset.

Kuluneella kaudella maalivahtien valmennusta on tukenut osaltaan myös Vaasanseudun Urheiluakatemia (www.vsua.fi), jonka järjestämillä aamujäillä on ollut ensimmäistä kertaa myös maalivahtivalmennus mukana B- ja A-nuoriin valituille toisen ja kolmannen asteen opiskelijoille. Tämä tulee jatkumaan ja kehittymään edelleen jatkossa. Lisäksi Junior Sport järjestää viikoittain maalivahtijäitä, joilla joukkueiden maalivahtivalmentajat pääsevät työskentelemään rauhassa omien maalivahtiensa kanssa.

Olemme ymmärtäneet sen tosiasian, että moderni ja yksilöllinen valmennus ei kuitenkaan yksin riitä. Ilman maalivahdin intohimoa, kovaa työntekoa ja tavoitteita parhaimmallakaan valmennuksella ei ole merkitystä. Meille on tärkeää, että maalivahdeillamme on terveet elämänarvot, tavoitteita kiekkourallaan ja tinkimätön asenne työntekoon. Vastineena tarjoamme ammattitaitoisen valmennuksen, joka laittaa itsensä peliin maalivahtien vuoksi. Meille on tärkeintä maalivahdin menestyminen niin jääkiekossa, kuin kaukalon ulkopuolellakin ja autamme kaikin mahdollisin tavoin maalivahtejamme parhaaseen mahdolliseen tulokseen. Tällä järkkymättömällä yhteistyöllä ja luottamuksella me pystymme tarjoamaan ehkä juuri sinulle elämäsi tilaisuuden kiekkourallasi.

”Vaasan juniorikiekkoilu on valtavassa nousussa koko ajan, mistä osoituksena jo tällä kaudella B-junioreiden SM-sarjajoukkue sekä A-nuorten nousu tulevalle kaudelle SM-sarjaan. Siihen kun vielä laskee päälle Sportin edustusjoukkueen Mestis-mestaruuden niin tuskinpa Suomesta löytyy toista paikkakuntaa, jossa näin noususuhdanteisesti kiekkoilun parissa töitä tehdään” – Matti Höylä, Junior Sportin C-nuorten mv-valmentaja, Sportin oma kasvatti ja entinen Mestiksen huippumaalivahti

”Vaasan Sportin mestismestaruus ja mahdollisuus karsia liigapaikasta on nostanut jääkiekon kiinnos-tuksen huippuunsa Vaasassa ja A-nuorten nousu SM-sarjaan on lisännyt uskottavuutta.” – Marko Härkönen, Sportin edustusjoukkueen mv-valmentaja ja SM-liigassakin pelannut Sportin monivuotinen ykkösmaalivahti muutaman kauden takaa

Vaasan Sport Oy ja Vaasan Sportin Juniorit Ry järjestävät Try-out campin C-, B- ja A-nuorille viikolla 17, 24-26.4.2009. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Urheilutoimenjohtaja Mikko Manner, jolta saa tapahtumasta tarvittaessa myös lisätietoja. Mikon tavoitat puhelinnumerosta 044 512 6310 tai sähköpostilla mikko.manner@netikka.fi

Kotka on lähdössä lentoon, oletko mukana?

Kevätterveisin,

Tapio Kotola Junior Sportin mv-kouluttaja