Uutuuskirja kartoittaa maalivahtivalmennuksen eroja Suomen ja Pohjois-Amerikan välillä

Uutuuskirja kartoittaa maalivahtivalmennuksen eroja Suomen ja Pohjois-Amerikan välillä
31/08/2015 Jukka Ropponen

Justin Goldmanin kirja ”Between two worlds” on itse asiassa aika massiivinen teos jonka kirjoittaja suhtautuu maalivahtipeliin ja sen kehittämiseen suurella intohimolla. Tekijän pitkäaikainen haave on ollut selvittää miksi Suomi tuottaa niin paljon laadukkaita maalivahteja suhteessa muuhun maailmaan ja erityisesti Pohjois-Amerikkaan. Vuoden 2014 aikana Goldman pääsi vihdoin toteuttamaan unelmaansa ja teki huikean matkan Eurooppaan ja eri puolille Pohjois-Amerikkaa. Suomella on kirjassa todella suuri rooli.

Kirjan 581 sivua ovat täyttä asiaa jokaiselle maalivahtipelistä ja maalivahtivalmennuksesta kiinnostuneelle. Muutamia erityisen kiinnostavia kohtia/lukuja Suomalaisille ovat Goldmanin määritelmä  siitä miten Suomessa on erityinen ympäristö kehittää maalivahteja, Suomalainen maalivahtivalmennusjärjestelmä (Liiton systeemi) ja kirjoittajan kokemukset ja opit GoaliePron mentorointiohjelman osanottajana.

Screenshot 2015-08-31 13.25.28

Kirjaa voi tilata esimerkiksi Amazonin varkkokaupasta.

Goldmanin omilta The Goalie Guild webbisivuilta löytyy hyvä kuvakavalkadi projektista ja siellä on myös runsaast materiaalia Suomesta.

Jukka Ropponen