Poikittaisliike ja V-liun hyödyntäminen

Poikittaisliike ja V-liun hyödyntäminen
23/05/2004 Jukka Ropponen
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

23.5.2004

Tämä kuvasarja näyttää hyvin miten maalivahti hyödyntää V-liukua pelitilanteessa, vaikka ei aivan 100% oppikirjan mukainen liike olekaan. Vastaavanlaisiin torjuntoihin pääset ainoastaan kovall työllä ja suurella oikeiden toistojen määrällä.

Maalivahti pitää etutolpan tiukasti ja syöttö on juuri lähdössä. Ensimmäinen reaktio näkyy pienenä liikkeenä eteenpäin MV:n katsoessa pystyykö syötönkatkoon. Liike alkaa heti kun MV on huomannut ettei katko ole mahdollinen.
Painopiste siirtyy alas ja vasemmalle jalalle jolla ponnistus tulee tapahtumaan. Oikea jalka siirtyy nopeasti jäähään ja torjunnan suuntaan vasemman jalan hoitaessa työnnön / ponnistuksen. Maila liikkuu oiekan patjan edellä ja tässä vaiheessa ponnistava jalka on jäänyt vielä jonkin verran taakse.
Laukaus on lähtenyt suoraan syöttöön ja on tulossa kohti jonkin verran avoinna olevia länkiä. Ponnistava jalka ehtii juuri mukaan torjunta-asentoon ja sulkee länget. Rebound on juuri tulossa ulos mutta laukoja on jo luistellut tilanteesta ohi.
Klikkaa tästä niin voita ladata koko tapahtumaketjun 2.8 MB kokoisena wmv videotiedostona.
Huomaa kuinka maalivahti seuraa omaa reboundiaan ja on tarvittaessa valmis torjumaan jatkolaukauksenkin.