Miten varvasnaruja kuuluisi käyttää?

Miten varvasnaruja kuuluisi käyttää?
18/06/2006 Jukka Ropponen

Espoo 18.6.2006

Patjojen varvasnarut ovat syrjäyttäneet varvasremmit jo vuosia sitten. Silti säännöllisin väliajoin tulee vastaan maalivahteja, jotka eivät ole täysin varmoja miten naruja kuuluisi käyttää. Tämän vuoksi on aika laatia uudelleen resurssi varvasnarujen (tie-on-toes) käytöstä.

Varvasnarut ovat ohittaneet varvasremmit muutamasta syystä.

1) Varvasnarut ankkuroivat suojat halutulle kireydelle paremmin kuin varvasremmit 2) Varvasnarut ovat kestävämpia ja niiden uusiminen on huomattavasti edullisempaa kuin remmien.

Maalivahdit jättävät nykyään lähes poikkeuksetta patjan ja luistimen väliin löysää, jotta luistin pääsee liikkumaan pareemin jäässä liikuttaessa ja patja kääntyy ns. pro-fly asentoon ilman luistimen käänytmistä mukana. (kuvat 1, 3 ja 6) Oikea pituus narulle luisimen ja patjan väliin voidaan hakea lisäämällä solmuja varvasnaruun. (kuvat 2-4)

Yleensä maalivahdit jättävät tilaa noin viitisen senttiä. Halutun tilan määrä on kuitenkin yksilöllistä, joten kannattaa uhrata muutama jääkerta oikean löysän määrän löytämiseen.

Narut kiinnitetään luistimeen pujottamalla narut ristiin jokaisesta luistimen terän reiästä ja sen jälkeen sitomalla narut rusettiin luistimen päälle. (kuva 5) Näin kiinnittämällä patjat on nopea kiinnittää jäälle mentäessä ja jään jälkeen ei tarvitse kuin avata rusetti ja vetää patja irti luistimesta.

 

1. Varvasnarut 2. Hae oikea sinulle sopiva kohta lisäämällä tilaa/solmuja
3. Tässä esimerkki miten paljon maalivahdit yleensä jättävät liikkumatilaa 4. Patja ja varvasnarut oikein kiinnitettyinä
5. Tässä näet miten nauhat on pujoteltu luistimen terän rei’istä läpi ja sidottu rusettiin luistimen päälle 6. Tämä kiinnitystapa mahdollistaa patjan kääntymisen pro-fly asentoon ilman etta luistin/jalka kääntyy kokonaan mukana