Miksi Lukko tuottaa maalivahteja kuin liukuhihnalta?

Miksi Lukko tuottaa maalivahteja kuin liukuhihnalta?
22/07/2010 Jukka Ropponen


En ole expertti vastaamaan otsikon kysymykseen, mutta Raumalaisten kanssa yhteistyötä tehneenä voin varmasti nostaa parikin mahdollista syytä esille. Toinen on tietysti valmennus ja etunenässä loistavaa työtä Raumalla tekevä Ari Moisanen ja toisena syynä tämän blogin pää-aihe eli se miten raumalla panostetaan maalivahteihin ja luodaan heille olosuhteet kuntoon.

Tämä käy parhaiten ilmi siitä kuinka Lukko aivan poikkeuksellisesti rahoittaa koko organisaation maalivahtien varusteet ja pyrkii koko ajan järjestämään veskareille aina paremmat työkalut. Lukon toimintatavasta voisi moni liigaseura ottaa oppia. On selvä että kun kaikille organisaation junioreille järjestetään kunnon työkalut, niin saadaan myös helpommin paras potentiaali tuolle pelipaikalle. Sitten kun nämä asiat on kunnossa niin suojaavuuden kuin toimivuudenkin kannalta, niin on helppo vaatia ja odottaa aina paranevia suorituksia ja työntekoa kaikessa harjoittelussa.

Katsotaan sitten vielä tilannetta vanhempien junioreiden ja liigan suhteen. Muissa seuroissa useasti hommataan varusteet sen mukaan kuka sponsoroi parhaiten ilmaisia varusteita liigaorganisaatiolle ja muut junnut saavat liigan käytettyjä tai vakiokamoja kaupan hyllystä tms vehkeitä itselleen. Kukaan ei juurikaan kiinnitä huomiota siihen kuinka hyvin mitkäkin varusteet sopivat kenelle saatika sitten että varusteet kustomoitaisiin yksilön mittojen ja tarpeiden mukaan. Lukko on tässäkin asiassa valovuiden monia muita edellä. Suuresti Moisasen (ja homman alulle panneen Petri Vehasen) ansiosta Lukko hommaa tänä päivänä riittävät varusteet niin A- kuin myös B-junioreille liigan lisäksi. Poikien setit tehdään heidän omien speksien ja mittojen mukaan ja varustemallit valitaan sen mukaan mistä kukin yksilö itse tykkää.Tämä varmasti motivoi ja auttaa Lukon maalivahteja eteenpäin uralla.