Melkein tosipelit alkamassa…

Melkein tosipelit alkamassa…
23/03/2010 Jukka Ropponen

…eli vihdoin alkaa nämä ”melkein tosipelit” eli säälipleijarit. Enään ei kestä kauaa kun päästään sitten katsomaan oikeaa kiekkoa ja pidempiä playoffs sarjoja. Täytyy nostaa Hannu Jortikan eiliselle lausonnolle hattua eli vaikka oma joukkue pääsi rima enemmän kuin täristen sääleihin kertoi Jortsu tiukasti mielipiteensä siitä että tällaisia pelejä ei pitäisi pelata. Suoraan 8 parasta jatkoon ja runkosarjan arvostus korkeammalle. No se siitä, entäs sitten maalivahdit sääläreissä, löytyykö kommentoitavaa?

Molempiin sarjoihin lähdetään tilanteesta joissa tänään illalla maalilla aloittaa toisessa päässä maalivahti jolla on penkille jäävää kolleegaa huonompi torjuntaprosentti. Aika outoa, vai onko sittenkään?

Tappara-Jokerit

Etu Säteri/Tappara mikäli nuori mies jatkaa samaa erinomaista peliä kuin on esittänyt runkosarjan lopulla. Paljon ei miehellä tosin ole playoff kokemusta jossa taas Riksman ”pieksee” kolleegansa.

Säteri on selkeästi Lehtoa edellä (17 sijaa tilastossa) kun taas vastustajan puolella Riksmanin kakkosena Strömberg on 9 sijaa kolleegaansa yläpuolella. Eipä silti, kyllähän Strömbergille tarjottiin loppukaudesta mahdollisuutta ottaa vaikka ykkösen paikka, mutta se ei vielä tässä vaiheessa ”kelvannut” eli kyllä Riksman on selvä valinta pelaavaksi maalivahdiksi.

Kärpät- Blues

Veljestaistossa etu on siis Tarkilla : – )! Tässä tapauksessa sillä joka pukee Bluesin paidan päälleen. Kyllä miehen otteet ovat olleet koko kauden niin tasaiset, vaikka taas playoff kokemus ja mestaruudet ovat isoveli Tuomaksen puolella.

Tarkki on Bluesilla liigan selvimpiä ykkösiä ja tilastoissakin 24 sijaa Tolvasen yläpuolella.

Kärpissä on tilanne toisin päin ja T.Tarkki on jopa 10 sijaa kolleegaansa Koivistoa perässä. Oulussa olisinkin toivonut näkeväni Koiviston ansaitsevan ykkösen paikan kauden hyvillä otteillaan, mutta ainakaan tällä kaudella ei valmennusjohdolla ollut kanttia tuohon päätökseen.

Joka tapauksessa kauden parhaat pelit lähenevät eli nautitaan kiekosta odotellessa oikeita playoffseja.