Markus Korhonen ottaa koppeja Sloveniassa

Markus Korhonen ottaa koppeja Sloveniassa
08/02/2009 Juha Halmesvaara

Espoo 15.1.2009

Goaliepro: Markus, missä mies seikkailee ja kuinka päädyit sinne?

Korhonen: Tulin tänne Sloveniaan marraskuun lopulla loppukauden kestävällä sopimuksella. Monen Suomessa ja Ruotsissa vietetetyn vuoden jälkeen oli tunne, että nyt on aika nähdä myös muitakin kiekkomaita, joten kun mahdollisuus tänne lähtööön tuli, en kyllä pikään miettinyt. Eikä lähtöä ole tarvinnut katua!

Goaliepro: Kerro joukkueestasi ja sarjasta

Korhonen: Joukkueemme, Olimpija Ljubljana, pelaa Itävallan sarjaa. Sarjassa on kymmenen joukkuetta, joista kaksi on Sloveniasta, yksi Unkarista ja loput Itävallasta. Sarjan taso on mielestäni yllättävänkin hyvä.

Goaliepro: Minkä tasoisia ulkomaalaisia sarjassa pelaa ja onko siellä tuttuja nimiä?

Korhonen: Joka joukkueessa pelaa hyviä ulkomaalaisia, ja meidänkin joukkueessa mm.sm-liigasta tutut Pasi Petriläinen ja Frank Banham.Sarjassa on myös paljon entisiä nhl-pelaajia. Taidammekin Pasin kanssa olla tänä vuonna sarjan ainoat Suomalaiset.

Goaliepro: Kuinka joukkueesi on pärjännyt?

Korhonen: Joukkueemme oli aloittanut kauden todella huonosti, ja nyt kun n.kymmenen peliä on jäljellä, taistelemme play-off peleihin pääsystä. Viimeiseen paikkaan on viisi pistettä eroa, joten tiukka kisasta tulee.Omat pelit ovat menneet alun pienen hakemisen jälkeen ihan hyvin ja olen pelannut suurimman osan peleistämme. Itävallan sarjan jälkeen pelaamme vielä Slovenian oman sarjan play-off pelit, joten mielenkiintoinen kevät on tiedossa.

Goaliepro: Kuinka olet viihtynyt kaukalon ulkopuolella ja miten paikalliset ovat hoitaneet asiat sinulle?

Korhonen: Kuten sanoin olen viihtynyt hyvin täällä, kaupunki, Ljubljana, on todella hieno kaupunki, ja tekemistä riittää ja jos aika käy pitkäksi voi mennä Italiaan tai Itävallan puolelle, joihin ajaa n.tunnin. Ainoa negatiivinen asia on seuran asioiden hoito, palkat ja muut velvoitteet maksetaan ja hoidetaan milloin jaksetaan, mutta se taitaa kuulua täkäläiseen kulttuuriin, joten maassa maan tavalla!