Maalivahtileiri 2011 – Paikat nyt haussa

Maalivahtileiri 2011 – Paikat nyt haussa
12/02/2011 Juha Halmesvaara

On aika jälleen julkistaa tarkemmat tiedot Goaliepron kesän päätapahtumasta / leiristä. Perinteiseen tapaan vanhat asiakkaat ovat jo varanneet paikkansa ja nyt haku on auki jäljellä oleviin paikkoihin kaikille halukkaille.

  • Leiripäivät ovat 6-10.6.2011 eli maanantaista perjantaihin. Pitopaikkana on Espoo perinteiseen tapaan.
  • Päiväohjelma sisältää 2 jääharjoitusta, asiantuntijan johtamat lämmittelyt/venyttelyt ennen ja jäähdyttelyt jälkeen harjoitusten, yhden kuivaharjoituksen, pro maalivahtien harjoitusten seurannan sekä teoriaosuuden.
  • Ohjelmasta vastaa Jukka Ropponen joka on itse paikalla jokaisen jääharjoituksen ajan ohjaamassa valmennuksen toimintaa. Leirin ohjelmassa suuri määrä uusia harjoitusmetodeja jotka on kehitetty kauden 2010-11 aikana käytännön valmennustyössä ammattimaalivahtien kanssa hyödyntäen heidän jatkuvia peli- ja videoanalyysejä.
  • Leiriläiset harjoittelevat omissa taso- ja ikäryhmissään. Nuorimmat leiriläiset ovat yleensä olleet D-junioreita ja vanhimmat ovat pelanneet A-jun Sm-liiga / miesten sarjoissa. Esimerkkinä viime kesän leiriläisten tuloksista Rasmus Tirronen ansaitsi täyden stipendin Merrimackin yliopistoon (NCAA Div-1)alkukauden hyvillä esityksillään NAHL:n (USA:n A-jun sarja) Topekassa.
  • Leirin valmennus on huipputasoa ja vastaavaa ei löydy Euroopasta. Valmentajamme ovat kokeneita ja Goaliepron kouluttamia useiden vuosien ajalta. Tätä dedikoitua valmentajakuntaa täydentävät lukuisat pro maalivahdit jotka ovat leirillä mukana valmentamassa sekä harjoittelemassa itse Ropposen johdolla omissa erillisissä pro harjoituksissa. Nämä pro maalivahdit omaavat NHL, KHL, Sveitsin liiga, SM-Liiga, Mestis jne sarjakokemusta. Mukana tulee olemaan mm Niklas Bäckström (Minnesota Wild), Ari Sulander (Zurich Lions), Bernd Bruckler (Nizni Novgorod Torpedo), Lukas Flueler (ZSC Lions) jne…
  • Leirin yhteydessä Goaliepro toteuttaa vuosittaisen maalivahtivalmentajien koulutuksen. Tähän kansainväliseen ohjelmaan otetaan mukaan 6 valmentajaa jotka aloittavat Goaliepron metodien opiskelun jo maaliskuussa. Nämä valmentajat tulevat toimimaan leirin rasteilla aina kokeneempien koulutettujen valmentajien tai pro maalivahtiemmme apuna. Kukin heistä tulee tekemään myös opinnäytetyön joka julkaistaan Goaliepron sivuilla. Perinteisesti tämä ohjelma on kerännyt osanottajia USA:sta, Kanadasta  sekä Suomesta. Goaliepro sponsoroi ohjelman valituille valmentajille osana missiotamme kehittää maalivahtien valmennusta ja jakaa tietotaitoa avoimesti.
  • Leirin hinta on 710€ ja se maksetaan Maaliskuun aikana. Maksu sisältää valmennuksen,  harjoitusten ja luentojen lisäksi asiantuntijamme koordinoiman ravintohuollon sekä harjoitusvaatteita.
  • Vapaina olevia paikkoja voivat hakea kaikki kilpailulliset maalivahdit joiden tavoitteet ovat korkealla. Hakemukset tulee lähettää osoitteeseen leirit (at) goaliepro.com ja siitä tulee ilmetä yhteystietosi, ikäsi, joukkueesi, sarjataso, kilpailulliset/uratavoitteesi, mahdolliset valmentajan suositukset sekä muu tieto jonka koet olevan valintojen suhteen oleellista. Hakemukset tulee olla toimitettuina helmikuun loppuun mennessä Goalieprolle  jotta pääset mukaan ensimmäiselle valintakierrokselle. Mikäli tämän jälkeen paikkoja on vielä vapaana kerromme siitä erikseen sivuillamme. Aiempina vuosina leiri on myyty loppuun aina Helmikuun aikana.
  • Kasvava sponsorijoukkomme tuo myös oman lisänsä leirin ohjelmaan aktiivisella osallitumisellaan. Mukana olon ovat jo vahvistaneet mm Brians Custom Sports, Asics, Stomp Manufacturing, Warrior Hockey jne…
Clint Elberts opastamassa Juho Veräväistä kesän 2010 leirillä
Tsekkivalmentajamme Pavel Liehman opastamassa leirläistä. Tasutalla seuraa Christian Adami
Leiriläiset tekevät samoja harjoitteita kuin pro maalivahditkin. Tässä lonkkia avaamassa KooKoon Mikko Rämö, Jokipoikien Antti Härmä ja Laserin Matti Hakonen
Bernd Bruckler ja Nikke Bäckströn kuuntelemassa opastusta pro maalivahtien omalla jäällä
Bernd Bruckler hakemassa tuntumaa torjuntatyöhön vakavan polvivamman jälkeen viime kesän leirillä