Maalivahtien moderni voimaharjoittelu # 1 – 2010!

Maalivahtien moderni voimaharjoittelu # 1 – 2010!
27/06/2010 Jukka Ropponen

Alla näet 8 videota jotka ovat kaikki osana pro maalivahtiemme viikoittaista voimaharjoittelua tänä kesänä. Joka vuosi me pyrimme löytämään uusia ja haastavampia metodeja valmennettavillemme niin että ne palvelevat maalivahtien peliä paremmin ja tehokkaammin. Olemme hyvin selvästi huomanneet kuinka tulokset ovat parantuneet ja loukkaantumiset vähentyneet samalal kun olemme kiinnittäneet entistä enemmän huomiota sovellettuun harjoitteluun, tasapainoon, pieniin lihasryhmiin jne. Tämä ei tarkoita sitä että olisimme hylänneet perinteiset metodit kokonaan, joskin normaali puntinnosto ja laitteiden käyttö on jäänyt paljon pienemmälle huomiolle kuin aiemmin.

Kuten näistä videoista näkee niin liikkeet ovat jälleen paljon viime kautta haastavampia ja olemme lisänneet plajon epäbalanssia suorituksiin ilmatyynyjen/kiekkojen avulla.

Tyypillisessä harjoituksessa maalivahdit tekevät kaikki liikkeet 3-4 kertaa läpi kiertoharjoitteluna ja lyhyillä tauoilla. Ainoa pidempi paussi on kierrosten välissä.

Video # 1
Kropan kierrot. 
Pidä kuntopalloa kropan edessä samalla kun teet mahdollisimman laajat kierrot molemmille sivuille.

Video # 2
Kulmasoutu hanttelilla.
Pidä tasapainosi mahdollisimman hyvin ja lähellä vaaka-asentoa samalla kun teet hanttelilla kulmasoutuliikkeet ja seisot ilmatyynyn päällä.


Video # 3
Askelkyykyt sivulle
 siten että keskityt terävään ponnistukseen takaisin ylös ilmatyynyn päältä.


Video # 4
veskarikyykyt.
 Hanttelit kropan edessä ja hyvät kyykyt fysiopallon päällä seisoen


Video # 5
”Nivuspuristus”.
 Eli puristat fysiopalloa lujaa lattiaa vasten ja samlla tuot palloa lähelle kroppaa ja viet ulos edestakaisella liikkeellä. Ilmatyyny tukijalan alle. Todella hyvä liike jolla vahvistat maalivahdille loukkaantumisherkkiä alueita.


Video # 6
Yhden jalan seinäkyykyt. 
Kova liike jossa ilmatyyny jalan alla lisää vaikeusastetta. Fysiopallon selän takana seinää vasten.

Video # 7
Painon siirrot.
 Ponnistuksia sivulta ylös ilmatyynyltä.

Video # 8
Yhden jalan kyykyt. 
Tässä harjoitteessa edelleen ilmatyyny tukijalan alla ja toinen jalka sivulla fysiopallon päällä.