Maalivahdit jotka pitävät joukkueitaan pystyssä jne…

Maalivahdit jotka pitävät joukkueitaan pystyssä jne…
12/10/2009 Jukka Ropponen

Tällä hetkellä liigavahdeista nousee kaksi ohi muiden kun tarkastellaan näiden joukkueittensa ykkösvahtien sijoittumista tilastoissa torjuntaprosentin mukaan suhteessa oman joukkueen sarjasijoitukseen nähden. Nämä herrat ovat HPK:n Lassila ja SaiPan Hostikka.

Vaikka HPK on sarjassa vasta sijalla 7, on Lassila torjuntatilastoissa neljäntenä. vastaavasti taas Saipa on sijalla 11 ja Hostikka tilastoissa sijalla 7. Muita vastaavia sijoituksia ei ykkösmaalivahtien (suurimmat peliminuutit joukkueen maalivahdeista omaava) joukossa ole vaan he ovat joko samoilla sijoilla suurin piirtein tilastoissa kuin joukkuekin , kuten Vehanen jonka joukkue keikkuu sarjan piikkipaikalla ja Pete on tilastoissa kakkosena.

Sitten on myös päinvastaisia tapauksia kuten TPS:n Leggio joka on tilastoissa vasta sijalla 11, mutta joukkue sarjassa kakkosena. Vähemmille peliminuuteille jäänyt Engren on torjuntaprosentin mukaan ylempänä sijalla kuusi, mutta syy siihen miksi Leggio pelaa enemmän löytyy voittosarakkeesta. Siellä Leggiolla on 6 merkintää kun taas Engrenillä vain 2 merkintää siinä sarakkeessa.

Kalpassa on vastaava tilanne ja joukkueen ollessa sijalla 4 on Ahonen torjuntatilastossa vasta sijalla 13. Kakkosmaalivahdiksi tässä vaiheessa jäänyt Järvinen on niin ikään ykköstä ylempänä tilastoissa eli peräti kolmantena, mutta Ahonen johtaa taas voitoissa luvuin 5-1.

Viimeinen pikku havainto tulee Jyväskylän leiristä jossa on sikäli poikkeuksellinen tilanne että ykkösenä pelaava Wallinheimo on tällä hetkellä kakkosen asemassa olevaa Norosta alempana niin torjuntaprosentin mukaan (tosin vain yhden sijan) kuin myös voittojen suhteen jossa Nortti edellä luvuin 1-2.