Liikkumisharjoitemalleja

Liikkumisharjoitemalleja
20/06/2011 Jukka Ropponen

Alla näet kaksi uutta videota jotka kuvasimme Goaliepron kesäkuun 2010 leirin yhteydessä pro jäillä. Tavallaan kyseessä on hyvin samankaltaiset harjoitukset, mutta niillä haetaan kuitenkin aivan eri asioita. Onkin hyvin tärkeää maalivahtien harjoittelussa huomioida aina mitä kullakin harjoitteella haetaan ja se tulee tehdä hyvin selväksi maalivahdeille.

Tässä ensimmäisessä mallissa laukaukset tulevat kolmesta eri pisteestä (5 vetoa / kierros) ja maalivahti hakee jokaiseen vetoon itsensä optimaaliselle torjuntapaikalle MV-alueen rajalle sekä varmistaa että on kiekon suhteen maalin keskilinjalla. Huomaa että reboundit seurataan aina ja tähän olemmekin paneutuneet huolella. Tehkää harjoitteet niin että maalivahdilla on aina aikaa seurata reboundit huolella, koska jos seuraava laukaus tulee liian nopeasti saattaa se avittaa pahojen tapojen oppimista eikä kiekkoa seurata lopppuun saakka.

Tämä toinen harjoite on taas hiukan erilainen fokukseltaan ja nyt laukaukset tulevat kahdesta pisteestä eri sivuilta. Fokus ei ole enään reboundien seurannassa, vaan nyt haetaan nopeutta poikkiliikkeeseen ja mahdollisimman suurta torjuntavalmiutta nopeasti.