Kuvia GoaliePron MV-klinikalta

Kuvia GoaliePron MV-klinikalta
08/02/2009 Juha Halmesvaara

22.2.2009

Alla kuvamateriaalia GoaliePron muutama viikko sitten pitämästä maalivahtiklinikasta. Perinteisestihän näitä tapahtumia on kutsuttu veteraaniklinikoiksi, mutta koska paikalla on viimeaikoina ollut enenevissä määrin myös nuoria aikuisia sekä junnuikäisiä on maalivahtiklinikka varmastikin oikeampi termi tapahtumalla.

Tälläkin kertaa paikalla oli monen tasoista maalivahtia ja harjoitteet sen mukaisesti temmotettiin ja tarvittaessa muokattiin, jotta jokainen saisi mahdollisimman paljon irti tapahtumasta. Painopistealueet olivat Jäissä liikkumisessa ja poikittaisliikkeessä. Nämä kaksi seikkaa oikein toteutettuna ja sisäistettynä pienentävät maalimääriä kummasti oman selän takana. Pidemmittä puheitta kuvien pariin, olkaapa hyvä.

ryhmäkuva Ryhmä kuva koko revohkasta Nesteytystä, jotta jaksaa koppailla Jäissä liikkumisen treenausta GoaliePron ylläpito väsyneen näköisenä Jamo opastamassa jäissä likkumista. Painopiste oikeaan suuntaan liikkumisen harjoittelussa Sivuttaisliiketreeni lähdössä käyntiin Oikeaikainen sivuttaisliike ja kiekko kohta räpylässä Myös lepohetket käytettiin tehokkaasti hyväksi muiden suoritusten seuraamiseen Jäissäliikkumisessa pään ja käsien kääntö kohti kiekkoa on yksi avain seikoista. Ohessa malli esimerkki aiheesta. Kuva sekunnin murto-osaa ennen kuin maalivahti potkaisee itsensä vasemmalla jalalla kiekon vedon alle. Sivuttaisliikettä hiomassa Laukojilla riitti tekemistä jäillä. Vain yksi taisi selvitä ilman rakkoja käsissä kotiin. Veteraanijäillä kaikki yrittivät auttaa toisiaan niinpä myös vertaisvalmennusta, kommentteja suorituksista, parannusehdotuksia ja kehuja tuli valmentajien lisäksi myös muilta veskareilta. Jäissä liikkumista harjoiteltiin aluksi ilman kiekkoja, jotta oikea tekniikka ja liikeradat löytyisivät ennen kuin veskarilla on liian kiire torjumaan kiekkoa tekniikalla millä hyvänsä. Etualalla Juha ja Masa. Taustalla Jamo seuraa silmäkovana viereisen maalin suorituksia. Hyökkääjälle ei taida tässä jäädä juurikaan tilaa laukoa, sen verran hyvin on maalivahti ajoittanut liikkeensä. Kiekkoja riitti ammuttavaksi. Moni veskari torjuikin varmasti yhtäpaljon kiekkoja puolessatoista tunnissa kuin normaalisti koko kaudella. Välillä oli aikaa liikkua myös pystyssä. Jamo antamassa one-to-one vinkkejä.