Kauden hienoin aika aluillaan

Kauden hienoin aika aluillaan
09/03/2010 Jukka Ropponen


Taas alkavat ne oikeat tosipelit olla ovella kotoisessa liigassa ja muualla kuten meillä Sveitsissä ne alkavat jo tänään. Historiallinen playoff sarja Zug Vs. ZSC Lions tuo faneille ensimmäistä kertaa Sveitsin jääkiekon historiassa näytille kahden Suomalaisen huippumaalivahdin kamppailun. Zug on sarjasijoituksen mukaisesti hiukan niskan päällä, mutta tosiasiassa lähtökohdat ovat aika lailla tasaiset. Saa nähdä kumpi etenee seuraavalle kierrokselle, kokenut Sulander vai erinomaisen kauden pelannut Markkanen.

Entäs sitten SM-liigan maalivahtiasioiden tilanne?

Poimitaan muutama huomion ja myös hatunnoston arvoinen seikka näin pikaisesti:
Ässien Rynnäs on ehdoton kauden komeetta. Vakuuttavaa työskentelyä ja komeat tilastot vielä tukemassa. Kun ottaa huomioon joukkueen sijoituksen alla playoff rajan on Rynnäksen sijoittuminen torjuntaprosentissa kakkoseksi KHL:ään poistuneen Vehasen jälkeen todellinen uroteko.

Silmiin pistää myös Jokereiden Mikko Strömbergin vakuuttavat luvut ja niihin nähden (liian) vähäinen peliaika. Virkaveli joka kantaa päävastuun kun on tilastoissa yli 20 sijaa alempana???

IFK on yksi varteen otettavista mestarikandidaateista ja suurimpia syitä tähän on nousukuntoinen Mika Noronen. Kerrankin tämä ruutu näyttäisi olevan kunnossa Nordiksella. Hienoa nähdä Nortin pelaavaan hyvää kautta vaikean KHL kauden jälkeen.

Vaikka Lukko onkin kompuroinut viime aikoina, ei homma ole kaatunut maalivahteihin. Tellqvist antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa illasta toiseen ja Raanta tuuraa tarpeen mukaan loistavasti. Ensi kaudella Raanta on sitten jo valmis ykkösen vastuuseen.

Kevään lähestymisen havaitsee myös Oulussa siitä että Tarkki karistaa pimeän kauden vuosittaisen epävarmuuden harteiltaan ja ottaa jälleen ykkösen paikan itselleen. Itse olisin toivonut että Koiviston olisi annettu ansaita ykkösen paikka, mutta näin ei ainakaan vielä tällä kaudella siis näytä tapahtuvan.

Viimeisenä huomiona ikuisen kiertolaisen, Jere Myllyniemen hienot otteet SaiPan ykkösenä. Mikäli SaiPa ja Jere pitävät itsensä playoff viivan yläpuolella on se huikea suoritus.