Jäässä vai pystyssä – päivitettyä faktaa

Jäässä vai pystyssä – päivitettyä faktaa
31/07/2005 Jukka Ropponen
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

31.8.2005

Jo usean vuoden ajan olen seurannut ja tietyin välein tilastoinut maalivahtien pelityylien muutoksia jotta pystyn mukauttamaan harjoittelun vastaamaan pelinomaisuutta mahdollisimman paljon. Tässä hieman päivittettyä faktaa tilastoista jotka pohjautuvat yhteensä kymmeneen pelattuunmaalivahdin peliin ja seitsemään eri maalivahtiin.

Muistakaa että nämä faktat ovat suuntaa antavia ja kertovat mitä nämä maalivahdit tekivät tuossa tilastoidussa ammattilaisten (Espoo Blues, Severstal, CKA, Metallurg, Dinamo & Sibir) turnauksessa Pietarissa Elokuussa 2005. En siis ole esittämässä millään tavoin että näin tulisi pelata jne, vaan ainoastaan kerron mitä maalivahdit tekivät jäällä noissa kymmenessä pelissä.

Itse pyrin valmentamaan jokaista maalivahtia yksilöllisesti. Haluan myös muistuttaa että nykymaalivahdille on erityisen tärkeätä se mitä hän tekee ennen laukausta ja jäihin mennessä ajoitus. Jos liikkuminen on huonoa ja/tai jäihin meno liian aikaista ei maalivahdin peli tule toimimaan missään tapauksessa.

 

Tässä näet kuinka radikaali oli jakautuma pysty ja jäätorjuntojen kesken.

Otanta oli tarpeeksi laaja etteivät ”piikit” siihen ratkaisevasti vaikuttaneet ja kokonaismäärä lasketuissa torjunnoissa oli 274.

Tarkat % arvot olivat:

  • Pystyssä 4,7%
  • Jäässä 95,3%

Tässä toisessa kaaviossa tarkastelemme sitten noita V-torjuntojen määriä.

On melko selkeästi huomattavissa trendi jossa V:n käyttö on lisääntynyt ja tässäkin tapauksessa tuo kokonaismäärä nousi 44,9% kaikista torjunnoista.