Jamo Uudessa-Seelannissa

Jamo Uudessa-Seelannissa
27/03/2010 Juha Halmesvaara

Helsinki 27.3.2010

Goaliepron Jamo Hautakoski kävi helmikuun puolivälissä tutustumassa paikallisiin olosuhteisiin hyvin eksoottisessa kiekkomaassa Uuden Seelannin maajoukkueen Ice Blacksin maalivahdin Rick Perryn ja hänen isänsä ja valmentajansa John Perryn kutsusta. Rick on halunnut pikku pojasta asti tulla jääkiekkomaalivahdiksi. Melko epätavallista maassa jossa Rugby ja Kriketti ovat suuria lajeja ja jalkapallo, yleisurheilu, thriathlon, pyöräily, purjehdus jne. ovat suuria urheilulajeja. John on tehnyt valtavan työn rakkaudesta lajiin sekä poikaansa.Hän on luonut internetin välityksellä laajan kontaktiverkoston Pohjois-Amerikassa ja saanut sieltä valtavasti valmennustietoutta. Johnilla ei ollut mitään aikaisempaa kokemusta lajista ja hän aloitti aivan tyhjästä.Koska Uudessa Seelannissa on vain muutamia jäähalleja ja jääaika on todella tiukassa, hän rakensi itse goalie roomin kotiinsa Rickin harjoittelua varten.

Idean goalie roomin rakentamiseen hän sai vieraillessaan Torontossa jossa Rick oli vuoden harjoittelemassa ja pelaamassa.Kova työ on tuottanut tulosta ja Rick on nyt Ice Blacksin ykkösmaalivahti. Hän pelasi joukkueelleen voiton 3. Div. MM-turnauksessa ja nyt joukkue on ensimmäistä kertaa 2. Div. Turnauksessa mukana huhtikuussa Virossa.

John Perry otti yhteyttä Goalieprohon ja pyysi valmennusapua kun Ice Blacks tulee maaliskuussa suomeen Vierumäelle leirille ennen turnausta. Jamo oli sattumoisin samaan aikaan menossa Uuteen Seelantiin ja yhteinen aika valmennussession järjestämiseen Wangaruissa löytyi. Valmennussession tuloksena sovittiin myös jatko-ohjelmasta Vierumäen leirille sekä Viron 2. Div. MM-turnaukseen.

Jamo ja Rick Goalie roomissa

Jarmo giving New Zealand Goalie Rick Parry instructions on the 3m X 3m ice pad set up  in a building just to train Rick. In developing the muscle memory concept , Rick would face 50,000 practice pucks /year from a Boni Puck machine .Pucks would be fired at all speeds, bounced off reflector boards ,under a mirror screen and through strips of material driven by reciprocating cords made from a car windscreen wiper motor to replicate in goal leg and body movement.

 

Jamo & Rick

Jarmo and Rick reflect on their discussions in Ricks own ’Locker Room’ 

 

Jamo & Rick

Jarmo and New Zealand ice Hockey Goalie Rick Parry 

 

Jamo

Jarmo at Aucklands Botany Ice Hockey Rink, home to the New Zealand Ice Hockey Leagues   Botany Swarm team