Harjoitemalleja – Tekniikan korjaaminen kesän aikana

Harjoitemalleja – Tekniikan korjaaminen kesän aikana
24/07/2011 Jukka Ropponen

Kuten olen usein eri kirjoituksissani maininnut, niin kesä on se aika jolloin on parasta tehdä tekniikan muutokset ja uusien tekniikoiden sisäänajo. Kauden aikana tämä ei ole mahdollista kuin pienessä mittakaavassa tiukan pelirytmin sekä joukkueharjoitusten takia. Samoin kesän aikana on hyvä tehdä kaikki mahdolliset varustetestit jne ja ajaa sitten työkalut sisään ennen joukkueiden harjoitusleirien alkua.

Tässä alla muutamia esimerkkejä harjoituksista viime viikoilta, niin saat käsityksen minkälaisia asioita voidaan kesällä työstää.

 

Tällä videolla työstämme käsien asentoa ja varmistamme että Nikke pelaa kintaat riittävän edessä sekä seuraa katseella kiekkoa koko matkan ajan. Alussa on hyvä tehdä tämä harjoite polviltaan josta suuri osa torjunnoista tehdään joka tapauksessa, mutta ilman koko liikettä / alas menoa. Näin toimien on maalivahdin paljon helpompi keskittyä oleelliseen kun muuta liikkeen osat on eliminoitu harjoitteesta.

 

Tässä harjoitteessa laukoja seisoo toisella sivulla ja maalivahti lähtee liikkeelle vastakkaiselta tolpalta suoraan keskelle tulevaan kuvitteelliseen laukaukseen jonka hän torjuu V:llä. Tästä liike jatkuu kilpipuolelle aivan kuten rebound tilanteessa ja maalivahdin tulee saada kroppa mahdollisimman pian liukuun kilven puolen etunurkkaa kohti. Erityinen huomio on vasemman jalan / luistimen liikkeessä jolla työnnetään kroppa vauhtiin samalla kroppaa kääntäen. Usein maalivahdit ryhtyvät tekemään torjuntaa liian aikaisin ja unohtavat tukijalan puolen jolloin torjunnoista tulee kurotuksia eikä koko kroppa liiku torjunnan suuntaan. Tämän vuoksi nämä torjunnat oikealla tekniikalla tulee saada automatisoitua kesän aikana.

 

vastaava harjoite kuin edellinen video, mutta nyt tehtynä räpylän puolelle.

 

Reboundien pelaamiseen laitamme myös paljon paukkuja kesän aikana ja pyrimme automatisoimaan niiden seurannan kuten tässä harjoitteessa. On hyvä että maalivahti see pelata joka kiekon 100% ja loppuun asti omissa harjoituksissaan , sillä kun joukkueen treenit alkavat tulee tilanteita niin paljon ja nopeassa tahdissa ettei tämä ole mahdollista. Jos asiaa ei ole ajettu syvälle ”selkärankaan” joutuu maalivahti aina tekemään liikaa ajatustyötä ja heti kun keskittyminen hieman herpaantuu väsymyksen tms myötä alkaa hän olla myöhässä monissa tilanteissa. Huomaa että kesän treeneissä teemme lähes kaikki harjoitukset siten että MV määrää tahdin.

 

Tässä viimeisessä videossa näet hieman nuoremman maalivahdin jonka analyysin mukaan olemme keskittyneet poistamaan liian hosumisen V-liusta ja tekemään torjunnoista tasapainoisempia sekä kääntämään kroppaa enemmän mukaan torjuntoihin. Erittäin tyypillisiä korjattavia asioita isolla ja nuorella maalivahdilla joka on tottunut luottamaan kokoonsa juniorisarjoissa ja joutuu nyt muuttamaan tyyliään saadakseen pelinsä seuraavalle tasolla