NHL-maalivahdit 2011-12

Keskustelua maalivahdeista junioreista NHL:ään ja kaikista siltä väliltä.

Moderators: Jukka Ropponen, juha, Jan, raZor

Postby Pete » Wed Feb 22, 2012 6:52 am

Mielenkiintoinen artikkeli Pekka Rinteestä:

http://espn.go.com/nhl/story/_/id/75877 ... pectations
Posts are goalies best friends
Image
User avatar
Pete
Lord of goaltending
 
Posts: 590
Joined: Thu Apr 27, 2006 3:04 pm
Location: Espoo

Postby mas » Wed Feb 29, 2012 3:28 pm

Onko kukaan muu huomannut Antti Niemestä sellaista, että kaverin tekniikka on huonontunut aika radikaalisti, ainakin jos vertaa toissakauteen ja viimeiseen sm-liiga kauteen?
Nykyään Niemen liike on erittäin hidasta ja kaveri on koko ajan rähmällään maalinedustilanteissa. Mielestäni Niemen tekniikka oli sm-liigassa pelatessaan aivan loistava ja Chicagossa pelatessaankin vielä hyvä.
Onkohan sillä vaikustusta, että Niemi on vaihtanut täksi kaudeksi ne aikaisemmat "lauta"-malliset patja tuommoisiin vähän löysempiin vaughnin patjoihin?
Kuitenkin Niemi ottaa paljon voittoja joten asialla ei ole sen suurempaa merkitystä, mutta aika vaivalloisen näköistä miehen pelaaminen on nykyään...

Edit: Eilenkin tuli näköjään nollapeli, onnittelut :D
mas
MV-friikki
 
Posts: 72
Joined: Fri Apr 03, 2009 7:15 pm

Postby eipii » Thu Mar 22, 2012 9:14 am

Erittäin mielenkiintoinen artikkeli Steve Masonista ja hänen varusteistaan, lähinnä panssarista ja housuista.

http://ingoalmag.com/news/bigger-gear-means-fewer-bruises-better-play-for-columbus-goalie-steve-mason/
User avatar
eipii
Resident goalie geek
 
Posts: 400
Joined: Thu Nov 19, 2009 1:10 am

Postby Pete » Thu Apr 12, 2012 7:50 am

Pete wrote:Mielenkiintoinen artikkeli Pekka Rinteestä:


http://espn.go.com/nhl/playoffs/2012/st ... oves-human


Tautofoninen torjuja liikkeessä, tai yritän säästää energia 8)

Nääsville kaatoi Punasiivet ja kukas häärää kantrikaupungin starana: Pekka Rinne, Peeekka Rinne, Pekka Rinne. Torjuntoja 35, ja yksi daivi Zetterbergin laukaukseen sai ESPN:n porukan kuolaamaan. Eka matsi siis Nashvillelle 3-2.

http://scores.espn.go.com/nhl/recap?gameId=400259139
Posts are goalies best friends
Image
User avatar
Pete
Lord of goaltending
 
Posts: 590
Joined: Thu Apr 27, 2006 3:04 pm
Location: Espoo

Postby Ale » Sun Apr 15, 2012 11:16 pm

On kyllä Flyers-Penguins sarjassa niin luokatonta mv-peliä, ettei mitään rajaa. Markku-Anteron torjunta% on alle 80, eikä Bouch... eikun siis Bryzgalovkaan voi ylpeillä n. 83 prosenteilla. Molemmille menee helppoja solkenaan ja juuri kun näyttää, että toinen joukkue pääsee ottelussa niskan päälle, varmistaa johtavan joukkueen veskari sen, että peli pysyy tiukkana.

Kuitenkin, aivan loistava sarja käynnissä. Vauhti ja hallin tunnelma on jotain ihan käsittämätöntä, taklauksia satelee ja varsinkin 3. pelissä tapeltiin oikein urakalla. Viihdyttävintä kiekkoa vuosikausiin tämä Pennsylvanian vääntö, huolimatta siitä, ettei maalivahtipeli ole kummallakaan kunnossa. Tai ehkä juuri sen takia.

E: Muutama valitettava sikailu olisi tosin saanut jäädä tekemättä. Asham tuskin pelaa enää tällä kaudella ja jos Penguinsin laulu loppuu seuraavaan otteluun, tuskin miestä nähdään ensi kaudenkaan ensimmäisissä peleissä. Samoin huipputaitavan ja 3, pelin kolmanteen erään asti siististi pelanneen James Nealin taklaus kuolleesta kulmasta Sean Couturieriin ja varsinkin Claude Girouxin teloitusyritys tuo Shanahanille NHL:n päämajassa takuuvarmasti töitä.
"Onneksi nämä ovat vain maalivahteja. Jos joku kohtelisi vaikka kotieläimiä tällä tavalla, viranomaiset ilmestyisivät ovelle nopeasti."
-Jouni Nieminen blogissaan Flyersin maalivahtisekoilusta.
User avatar
Ale
Resident goalie geek
 
Posts: 169
Joined: Fri Apr 28, 2006 6:31 pm
Location: Helsinki

Postby jrman » Mon Apr 16, 2012 7:34 am

Ale wrote:On kyllä Flyers-Penguins sarjassa niin luokatonta mv-peliä, ettei mitään rajaa. Markku-Anteron torjunta% on alle 80, eikä Bouch... eikun siis Bryzgalovkaan voi ylpeillä n. 83 prosenteilla. Molemmille menee helppoja solkenaan ja juuri kun näyttää, että toinen joukkue pääsee ottelussa niskan päälle, varmistaa johtavan joukkueen veskari sen, että peli pysyy tiukkana.


Tuossa sarjassa veska kuin veska olisi pahvia. Lataus ennen sarjaa ja viha joukkueiden välillä on jotain niin suurta, että sarjassa on keskitytty ihan johonkin muuhun kuin puolustamiseen. Ja tuo asenne tarttuu myös maalivahteihin. Kuitenkin esim. Game 2 tärkein yksittäinen suoritus oli Bryzgalovin torjunta Letangin vetoon. Siitä 3-0 tauluun olisi ollut Pingviineille aika mannaa. Hetken perään Talbot 1-2 av:lla ja peli olisikin aivan uusi.

Myös eilinen kolmas erä, Bryz torjui, joukkue voitti. Mutta ei tuolla ketään pitäisi numeroita pieninä.

Ale wrote:Kuitenkin, aivan loistava sarja käynnissä. Vauhti ja hallin tunnelma on jotain ihan käsittämätöntä, taklauksia satelee ja varsinkin 3. pelissä tapeltiin oikein urakalla. Viihdyttävintä kiekkoa vuosikausiin tämä Pennsylvanian vääntö, huolimatta siitä, ettei maalivahtipeli ole kummallakaan kunnossa. Tai ehkä juuri sen takia.


Sanoin eilen ennen omaa peliä hallilla kaverille että G2 oli paras kiekkopeli jonka olen nähnyt. Noh, nyt se on G3

Ale wrote:E: Muutama valitettava sikailu olisi tosin saanut jäädä tekemättä. Asham tuskin pelaa enää tällä kaudella ja jos Penguinsin laulu loppuu seuraavaan otteluun, tuskin miestä nähdään ensi kaudenkaan ensimmäisissä peleissä. Samoin huipputaitavan ja 3, pelin kolmanteen erään asti siististi pelanneen James Nealin taklaus kuolleesta kulmasta Sean Couturieriin ja varsinkin Claude Girouxin teloitusyritys tuo Shanahanille NHL:n päämajassa takuuvarmasti töitä.


Taisi Penguins tilata noilla Nealin tempuilla kevyttä headhuntingia Crosbyn suuntaan. Neal hakee päähän kahta kaveria, joilla molemmilla tällä kaudella aivotärähdys takana. Miksei Crosbylle samaa käsittelyä? En sitä toivo mutta näin saattaa käydä.
kiekkoilijat_piste_fi
User avatar
jrman
Resident goalie geek
 
Posts: 474
Joined: Sun Feb 15, 2009 6:17 pm

Postby Ale » Mon Apr 16, 2012 12:13 pm

Muuten olen samaa mieltä, mutta en usko että kuka tahansa päästäisi kolmessa matsissa 17 maalia kuten MAF. Eikä kuka tahansa päästäisi helppoja maaleja yksi toisensa jälkeen, olkoonkin, että varsinkin Pens-puolustus on ollut aika tuuliajolla. Bryzin torjunta 2. pelissä oli kieltämättä komea ja tärkeä, mutta senkin jälkeen helppoja on mennyt luvattoman paljon.

Fleuryn pelissä on silmiinpistävää se, miten vaikeuksissa mies on poikkiliikkeen kanssa. Ennen yhtenä notkeimmista ja ketterimmistä veskareista sarjassa, yrittää joka kerta jotain spagaatin ja toispolvivenytyksen välimuotoa, yleensä siinä onnistumatta. Tulikin mieleen, mahtaako mies olla täysin terveiden kirjoissa? Mielestäni Pens on pakkoraossa peluuttaa Johnsonia seuraavassa pelissä. Ei se ainakaan huonompi voi olla ja nythän ei ole mitään hävittävää.

Capitalsin mahikset pidemmälle sitä vastoin ovat parantuneet, kun Neuwirth ja varsinkin Vokoun on loukkaantuneena. Branden Holtby on esittänyt hyviä otteita.
"Onneksi nämä ovat vain maalivahteja. Jos joku kohtelisi vaikka kotieläimiä tällä tavalla, viranomaiset ilmestyisivät ovelle nopeasti."
-Jouni Nieminen blogissaan Flyersin maalivahtisekoilusta.
User avatar
Ale
Resident goalie geek
 
Posts: 169
Joined: Fri Apr 28, 2006 6:31 pm
Location: Helsinki

Postby jrman » Mon Apr 16, 2012 12:18 pm

Ale wrote:Muuten olen samaa mieltä, mutta en usko että kuka tahansa päästäisi kolmessa matsissa 17 maalia kuten MAF. Eikä kuka tahansa päästäisi helppoja maaleja yksi toisensa jälkeen, olkoonkin, että varsinkin Pens-puolustus on ollut aika tuuliajolla. Bryzin torjunta 2. pelissä oli kieltämättä komea ja tärkeä, mutta senkin jälkeen helppoja on mennyt luvattoman paljon.


Joo, mä enemmänkin hain sitä ettei tuolla Rinne ja Vaikka Thomaskaan olisi pitäneet pelejä 1-1, 2-2 tai ehkä jopa 3-3 tilanteissakaan. Helppoja on mennyt mutta hain siis sitä että kokonaisuus eli lopputulos muodostuu tässä aika monesta asiasta jotka kerrannaisina vaikuttavat toisiinsa.
kiekkoilijat_piste_fi
User avatar
jrman
Resident goalie geek
 
Posts: 474
Joined: Sun Feb 15, 2009 6:17 pm

Postby lusticon » Wed Apr 18, 2012 7:08 am

Ale wrote:Fleuryn pelissä on silmiinpistävää se, miten vaikeuksissa mies on poikkiliikkeen kanssa. Ennen yhtenä notkeimmista ja ketterimmistä veskareista sarjassa, yrittää joka kerta jotain spagaatin ja toispolvivenytyksen välimuotoa, yleensä siinä onnistumatta. Tulikin mieleen, mahtaako mies olla täysin terveiden kirjoissa? Mielestäni Pens on pakkoraossa peluuttaa Johnsonia seuraavassa pelissä. Ei se ainakaan huonompi voi olla ja nythän ei ole mitään hävittävää.



Saattahan olla että MAF on loukkaantunut, mutta jotenkin tuntuu yliyrittämiseltä tuo pelaaminen hänen osaltaan nyt. Just nuo turhat desperate save-yritykset kielisivät sitä... ehkä?
lusticon
Resident goalie geek
 
Posts: 173
Joined: Thu Apr 27, 2006 10:10 am
Location: Jämsä

Postby eipii » Wed Apr 18, 2012 9:37 am

lusticon wrote:Saattahan olla että MAF on loukkaantunut, mutta jotenkin tuntuu yliyrittämiseltä tuo pelaaminen hänen osaltaan nyt. Just nuo turhat desperate save-yritykset kielisivät sitä... ehkä?
Asian ytimessä, juurikin tuo yliyrittäminen. MAF aivan turhaan esim. joka hanskatorjunassa vetää vapaudenpatsasta. MAF:n pitäisi jättää show pois ja pelata vain eleettömästi. Perustorjunnat kuntoon josta ammentaa itseluottamusta.

Pekka Rinne ja Detroit sarja, tulipa katsottua taas peli viime yönä. 40 torjuntaa rinteelle, joista karkeasti 28 olivat vain matalia laukauksia/maalille heittoja Pekan patjoihin. Näistä sitten yritettiin saada ripareita ja ronkkia kiekkoa sisään. Olihan se huikeaa katsottavaa, kun vastustajalla ei näytä olevan enää muita keinoja tehdä maaleja kuin ajaa maalille kovaa, ottaa iskut vastaan ja karat sisään. Pekan hanska kättä Detroitin pelaajat koittivatkin välttää kuin ruttoa.. On se Rinne uskomaton kaveri.
User avatar
eipii
Resident goalie geek
 
Posts: 400
Joined: Thu Nov 19, 2009 1:10 am

Postby jrman » Wed Apr 18, 2012 11:56 am

eipii wrote:
lusticon wrote:Pekka Rinne ja Detroit sarja, tulipa katsottua taas peli viime yönä. 40 torjuntaa rinteelle, joista karkeasti 28 olivat vain matalia laukauksia/maalille heittoja Pekan patjoihin. Näistä sitten yritettiin saada ripareita ja ronkkia kiekkoa sisään. Olihan se huikeaa katsottavaa, kun vastustajalla ei näytä olevan enää muita keinoja tehdä maaleja kuin ajaa maalille kovaa, ottaa iskut vastaan ja karat sisään. Pekan hanska kättä Detroitin pelaajat koittivatkin välttää kuin ruttoa.. On se Rinne uskomaton kaveri.


Rinne on Thomas 2.0. Monissa asioissa näyttää häränpersettä mv-koutsien perusopeille kuten Timppakin. Ja kun vielä kookkaampi kaveri niin peittokin on parempi.

Hieno katsella p-offeja. Paljon veskareita jotka eivät mene nykymuottiin. Theo, Brodeur, Thomas, Rinne. Me likes!
kiekkoilijat_piste_fi
User avatar
jrman
Resident goalie geek
 
Posts: 474
Joined: Sun Feb 15, 2009 6:17 pm

Postby beaver » Thu Apr 19, 2012 8:01 am

Tässä Bryzgalovin 5 viimeistä peliä. Näillä pitäisi voittaa pitkä sarja. Mieshän ostettiin juuri tätä varten:

LAST 5 GAMES 2011-2012
Dec GA SA Sv Sv% S/O PIM TOI EV GA PP GA SH GA EN GA
Apr 18 '12 PIT @ PHI L 5 18 13 .722 0 0 23:07 3 2 0 0
Apr 15 '12 PIT @ PHI W 4 35 31 .886 0 0 60:00 3 1 0 0
Apr 13 '12 PHI @ PIT W 5 28 23 .821 0 0 60:00 3 2 0 0
Apr 11 '12 PHI @ PIT W 3 28 25 .893 0 0 62:23 3 0 0 0
Apr 5 '12 BUF @ PHI W 1 26 25 .962 0 0 60:00 1 0 0 0
Roppaa eteen...
User avatar
beaver
Lord of goaltending
 
Posts: 1131
Joined: Thu Apr 27, 2006 8:29 am
Location: Pirkkala

Postby eipii » Thu Apr 19, 2012 9:21 am

beaver wrote:Tässä Bryzgalovin 5 viimeistä peliä. Näillä pitäisi voittaa pitkä sarja. Mieshän ostettiin juuri tätä varten:

LAST 5 GAMES 2011-2012
Dec GA SA Sv Sv% S/O PIM TOI EV GA PP GA SH GA EN GA
Apr 18 '12 PIT @ PHI L 5 18 13 .722 0 0 23:07 3 2 0 0
Apr 15 '12 PIT @ PHI W 4 35 31 .886 0 0 60:00 3 1 0 0
Apr 13 '12 PHI @ PIT W 5 28 23 .821 0 0 60:00 3 2 0 0
Apr 11 '12 PHI @ PIT W 3 28 25 .893 0 0 62:23 3 0 0 0
Apr 5 '12 BUF @ PHI W 1 26 25 .962 0 0 60:00 1 0 0 0

Bryz yrittää laittaa ennätykset uusiksi, kuinka huonolla torjunta prosentilla voi mennä jatkoon pleijareissa. :)
User avatar
eipii
Resident goalie geek
 
Posts: 400
Joined: Thu Nov 19, 2009 1:10 am

Postby Jakke76 » Thu Apr 19, 2012 10:08 am

Alunperinkään en ymmärtänyt ollenkaan koko Bryzgalovin signausta. TODELLA ylihintainen soppari, tietynlainen paniikkihankinta. Oikeastaan missään vaiheessa kautta ei ole huippumaalivahdilta näyttänyt. Nyt jos vielä Flyers tuosta onnistuu Penguinsille häviämään, niin ei kovinkaan herkulliset lähtökohdat ole Bryzgalovilla ensi kauteen.
Game worn pelipaita kokoelmaani: http://jaritre.wix.com/jarisgameworns
Jakke76
Resident goalie geek
 
Posts: 350
Joined: Wed Apr 26, 2006 6:11 pm

Postby beaver » Thu Apr 19, 2012 11:05 am

Siitä vaan Petri Vehasta hankkimaan...
Roppaa eteen...
User avatar
beaver
Lord of goaltending
 
Posts: 1131
Joined: Thu Apr 27, 2006 8:29 am
Location: Pirkkala

PreviousNext

Return to Maalivahti - nykyajan gladiaattori

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests
cron