Nykyäajan molarit ??

Keskustelua maalivahdeista junioreista NHL:ään ja kaikista siltä väliltä.

Moderators: Jukka Ropponen, juha, Jan, raZor

Nykyäajan molarit ??

Postby mikebauss » Tue Oct 15, 2013 1:46 pm

Tässä nyt pari viikkoa seurannut aktiivisesti taas tätä maalivahtien kirjoa, varustemyyntiä etseteraa...

Suurimmaksi hämmennyksen aiheeksi nousee itselle kuitenkin pääasiassa korkeimmalla sarjatasolla aikoinaan pelanneena se, että nämä nykyäajan ihmetykset puhuvat varusteiden yhteydessä "EI SAA PÄÄSTÄÄ VETOJA LÄPI", tarkoittavatko he oikeasti sitä, että jos joku vetää liian lujaa sua panssariin, että ei saa tuntua siltä että nyt tein olin hidas tai tein jonkinlaisen virheen kun sattui.
Itse en kyllä ymmärrä kun juurikin viimeisinä vuosina keho oli enemmän kuin espanjan rusketuksen tumma, jos tuli esimerkiksi nollakulmasta joku ihmeellinen vetoyritys tai sitten muutenvain sellainen pelitilanne että olit jo aivan kuutamolla ja väärässä asennossa sielä maalin edustalla.

En sillä että olisi tervettä pitää itsensä kunnossa ilman mitään kipuja, mutta voiko neitimäisempää olla? Ei se auta molaria kehittämään itseään mikäli ei tunne olevansa iskujen kohteena sielä maalin edessä.

Itsellä 5 vuotta takana maalilla olosta(* EDIT: siis ajasta kun ollut viimeksi maalin suulla), mutta tämän hetken 2-div-suomisarja maalivahteja kun katsoo niin tuntuu siltä kuin ei missään olisi kehitytty. Voin olla turhan kriittinen, mutta tämän huomion tehnyt omasta nykyseurasta.
Last edited by mikebauss on Tue Oct 15, 2013 7:02 pm, edited 1 time in total.
mikebauss
Aloitteleva maalivahti
 
Posts: 22
Joined: Sat Oct 13, 2012 4:01 pm

Re: Nykyäajan molarit ??

Postby Le GoaP » Tue Oct 15, 2013 6:28 pm

Tämä on itseäni mietityttänyt asia. Oma mv- peli alkoi 32 vuotta sitten. Tuolloin maalivahdilta kysyttiin paljon rohkeutta, kivun kestoa ja masokismia. Sports Illustrated teki (tosin jo vuosikymmen sitten) jutun siitä kuinka parissa vuosikymmenessä vaarallinen ja kivulias pelipaikka on muuttunut melko turvalliseksi ja kivuttomaksi. Mutta toki kaikkia riskejä ei ole pystytty poistamaan, esim. kk sitten Ruotsissa se suomalaismv sai kiekon kaulaan huolimatta kaulapleksistä.

Se vain on fakta, että varusteet ovat kehittyneet ja eletään nykypäivää. Mutta nykyajan maalivahdit...niin miten sen nyt sanoisi...ehkä heille pitäisi antaa joskus tuntumaa siitä, että nyt pikkukivuista ei kannata valittaa, koska on sitä maalinsuulla pahempaakin koettu. Olen joskus pyöritellyt ajatusta, että hommaan 80-luvun alun mv-vehkeet "huopapanssareineen" ja "toppatakkikäsivarsineen" ja pistän pelaajat lämimään puumailoilla...ehkä sitten nykyajan "läpiantavat" suojukset tuntuvat "hieman enemmän" luksukselta eikä niistä enää turhia niiskuteta eikä niitä syytella, vaan keskitytään torjumiseen täysillä...
Le GoaP
Aloitteleva maalivahti
 
Posts: 28
Joined: Sun May 19, 2013 3:45 pm

Re: Nykyäajan molarit ??

Postby Mrtikka » Wed Oct 16, 2013 3:00 pm

Voisinpa melkein väittää, että 35 vuoden sisällä on peli muuttunut paljon nopeammaksi sekä myös kenttäpelaajien varusteet kehittyneet. Varmasti myös treenataan eritavalla ja ymmäretään paremmin lajitekniikkaa. Tämän kehityksen myötä myös vedot ovat koventuneet. En väitä etteikö "old-school" veskarit olisi olleet kovia jätkiä. Umpihullujahan he omalla tavallaan olivat. Väitän kuitenkin, että edes tuon ajan mentaliteetin omaava veskari ei menisi maaliin maskilla mallia Jacques Plante ja "huopapanssarit päällä"
User avatar
Mrtikka
Resident goalie geek
 
Posts: 137
Joined: Sat Oct 04, 2008 7:39 pm

Re: Nykyäajan molarit ??

Postby Le GoaP » Wed Oct 16, 2013 3:16 pm

Hyvä reply Mrtikka, mutta tarkennan sen verran, että kirjoitin tuossa lämivät puumailoilla, en todellakaan halua riskeerata kenenkään terveyttä, että menisivät pelitilanteisiin edes treenissä yli 30-vuotta vanhat vermeet päällä. Mutta jos mv:llä on varusteet mallia 1980 ja pelaajat lämivät puumailoilla paikaltaan siniviivan ja b-pisteen välistä, niin saa kyllä tietoa siitä, että nykyajan varusteet ovat kyllä luksusta parhaimmillaan ja ehkä niistä ei välttämättä se suurin syy (aina) löydy jos peli ei maita tahi kulje, ja että pienet läpiantamiset on aika pientä...
Le GoaP
Aloitteleva maalivahti
 
Posts: 28
Joined: Sun May 19, 2013 3:45 pm

Re: Nykyäajan molarit ??

Postby mikebauss » Thu Oct 17, 2013 8:10 am

Itse tarkoitan tässä kyllä aikaa ennemminkin 5 vuoden takaisesta, kuin sitä 80-lukua..
mikebauss
Aloitteleva maalivahti
 
Posts: 22
Joined: Sat Oct 13, 2012 4:01 pm

Re: Nykyäajan molarit ??

Postby Jukka Ropponen » Thu Oct 17, 2013 10:21 am

Kyllä varusteet ovat kehittyneet huimasti ja sitä myötä myös ennen niin yleinen kiekkopelko on paljon harvinaisempaa tänä päivänä. Toki eihän tämä ole missään nimessä huono asia sillä ajan mittaan kaikki kehittyvät. Samalla kun pelaajat kasvavat, treenimäärät nousevat, mailat kehittyvät, niin on luonnollista että maalivahtien varusteetkin kehittyvät.

Joillain nuorilla tämä menee kuitenkin jopa yli ja alkaa haitata itse pelaamista ja liikkuvuutta. Kannattaa hakea sopiva kompromissi suojaavuuden ja toiminnallisuuden ehdoilla niin että se sopii itse kunkin pelin ja sarjan tasoon sekä omaan osaamiseen ja fyysisiin ominaisuuksiin.

Todella monet huippumaalivahdit modaavat omia välineitään aika rankalla kädellä ja usein poistetaan turhia osia (heille turhia) suojista ja sitten lisäillään suojaavuutta heille kriittisiin paikkoihin.

Joka tapauksessa mustelmilta ei kukaan voi täysin välttyä huippuvermeissäkään ja se on osa pelin ja pelipaikan luonnetta joka pitää hyväksyä meidän jokaisen.
Jukka

Blocker first - Questions later!
User avatar
Jukka Ropponen
Goaliepro
 
Posts: 2368
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:49 pm
Location: Espoo

Re: Nykyäajan molarit ??

Postby kojootti » Sun Oct 20, 2013 8:53 am

Mulla on 80-luvun vehkeet kotona ,enkä menisi mistään hinnasta kiekon eteen niillä tänäpäivänä.
Ajattelin myös etten koskaan hanki nykymaskia, vaan vedän trejakilla ja jofalla. Sitten eräänä päivänä oli mustelma otsassa. Olihan se nöyryyttävä maskin ostoon. Eikä ole tarvinnut katua.
kojootti
Rookie
 
Posts: 4
Joined: Sun Oct 18, 2009 2:26 pm
Location: Musta piste jääkiekkokartalla


Return to Maalivahti - nykyajan gladiaattori

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
cron