Page 1 of 1

KHL Maalivahdit 2012-13

PostPosted: Tue Oct 23, 2012 4:31 am
by Jukka Ropponen
Lieneekö taso nousseen Venäjällä kun ainakin tilastojen mukaan maan omat maalivahdit pärjäävät liigassa tällä kaudella todella hyvin.

http://en.khl.ru/stat/leaders/222/sv_pct/

Ehkä mv-valmentajien tuonti alkaa maksaa takaisin. Ainakin muutama vuosi sitten tilanne oli hyvin toisenlainen.

Re: KHL Maalivahdit 2012-13

PostPosted: Mon Oct 29, 2012 6:30 pm
by Kotka
Tällä ei ole suoranaisesti mitään tekemistä tämän asian kanssa, mutta teimme pientä tilastoa Continental Cupin peleistä täällä Vaasassa. Alla linkki sivulle mistä tilasto löytyy:
http://www.maalivahtitehdas.com/uutiset.html?60

Sivulta löytyy linkki excel-tiedostoon.

Tilastoimme syvyyssijoittumista, eli missä maalivahdit olivat kun laukaus lähti. Lisäksi laskimme maalivahtien tekemät erilaiset torjunnat.

Syvyyssijoittumisessa ei suuria eroja ollut lukuunottamatta Unkarin maalivahteja, jotka olivat muutenkin "ainutlaatuisia".. Torjuntatavoissa sen sijaan näkyy eroavaisuuksia aika paljonkin, v-torjunta näyttää kuitenkin olevan aika hallitsevassa asemassa kaikilla.


Mitä tuohon valmennusasiaan tulee, niin käsittääkseni Kazakstanin joukkueella oli mv-valmennusta, mutta Latvian ja Unkarin joukkueilla ei. Eniten tuo näkyy tilastoissa ehkä torjuntatavan valintana. Toki torjuntatavan valinnat pohjautuvat myös sijoittumiseen. Kazakkimaalivahdit sijoittuivat maalillaan paljon suomalaisten tapaan, mutta olivat vaikeuksissa sivuttaisliikkumisissa mikä ehkä sitten näkyy lisääntyneenä toispolvitorjuntojen määränä, koska oli pakko kurotella, kun ei ehtinyt sijoittua keskelle maalia.

Re: KHL Maalivahdit 2012-13

PostPosted: Mon Oct 29, 2012 6:48 pm
by SaKaRi
Mielenkiintoiset tilastot. Mitä mieltä olet tuosta Suomen maalivahtien v-torjunta määrästä. Olisiko osan voinut torjua esim. pystystä?