Page 1 of 1

Yliopistojääkiekko USA:ssa

PostPosted: Sun Aug 26, 2012 2:19 pm
by HeimoVesa
Kuten otsikko kertoo olisin kiinnostunut tietämään minkälaista oikein yliopistokiekko rapakon takana on ja kuinka vaikea/kuinka hyvä pitää olla sinne päästäkseen, sekä kuinka vaikeaa tuon täysstipendin saanti on?

Re: Yliopistojääkiekko USA:ssa

PostPosted: Sun Aug 26, 2012 3:42 pm
by Jukka Ropponen
Hyvä a-sm tason pelaaja tarvitaan NCAA kiekkoon ja tämän lisäksi opinnot / arvosanat pitää olla kunnossa.

Re: Yliopistojääkiekko USA:ssa

PostPosted: Sun Jul 28, 2013 3:15 pm
by korppi
Osaisiko joku, mahdollisesti Jukka, kertoa mitä sarjatasoa Suomessa vastaavat jenkkilän NCAA D3 tai ACHA D1 sarjat.

Re: Yliopistojääkiekko USA:ssa

PostPosted: Sun Sep 08, 2013 8:09 am
by beaver
Jukka ja Jan tuntevat nuo sarjat paremmin, mutta vastaan nyt kuitenkin. D1 kiekko on periaatteessa kiekkoilua ja opiskelua ehkä tuosssa järjestyksessä. D3 kiekko osin samaa, mutta opiskelu on suhteellisesti tärkeämpää kuin pelaaminen, yleensä. Toki parhaat D3 kiekko-ohjelmat pärjäisivät ihan hyvin D1:ssä, minun tietääkseni. Sanoisin, että kaikki D1 joukkueet pärjäisivät ihan hyvin Mestiksessä, parhaat joukkueet olisivat kärkipäässä, jopa parempia kuin Mestiksen parhaat. Siitä on hyviä esimerkkejä pelaajat, jotka ovat tulleet esim. SM-liigaan suoraan yliopistosta esim. Chris Conolly Tapparaan.

Mitä tulee suomalaisiin maalivahteihin, niin A SM-liigasta voi hyvinkin päästä noihin sarjoihin, samoin A-mestiksen parhaat. Mutta, opiskelujen pitää onnistua, vaikka olisi kuinka hyvä pelaaja. 4 vuotta pelaamista ja opiskelua täyspäiväisesti ja sen jälkeen voi katsoa, jatkaako maisterin opintoja vai siirtyykö kiekkoammattilaiseksi?