Page 1 of 1

NHL:n trapetsoidi

PostPosted: Tue Jan 24, 2012 11:43 am
by raakis-
Ajattelin herättää keskustelua aiheesta NHL:n maalin takana olevasta trapetsoidista, ja maalivahdin mailapelin rajoittamista tälle alueelle eli ns. Brodeur-säännöstä. Onko teidän mielestänne hyvä ja tarvittava sääntö vaiko pelkästään keinotekoinen rajoite, jolla korvataan taktiikan puute mailapeliin osallistuvan maalivahdin yllättämiseksi?

Omasta mielestäni sääntö on huono ja se pitäisi poistaa. Perusteluita poistolle ovat:

1) Ei Gretzkyäkään rajoitettu keinotekoisilla säännöillä, koska hän oli hyvä maalintekijä, miksi siis mailapelin hallitsevia maalivahteja rajoitetaan näin?

2) Koska maalivahti ei saa hakea kiekkoa enää kulmasta, aiheuttaa tämä erittäin vaarallisia taklauksia, joissa karvaava hyökkääjä ajaa kovalla vauhdilla puolustajan päälle.

3) Joka kerta, kun maalivahti lähtee kiekon kanssa pelaamaan hän ottaa tietoisen riskin, sillä ammattilaisillekin sattuu kämmejä. Ja mailapelissä, etenkin maalista ulkona pelatessa, tehty virhe kostautuu lähes aina maalina.

Itsekin kun pelaan melko paljon mailalla, niin ainakin omaan peliin tämän säännön rantautuminen Suomeen vaikuttaisi paljon.

PostPosted: Tue Jan 24, 2012 4:15 pm
by jrman
Tuo on mielestäni ihan jees tuo alue maalin takana.

Toki voitaisiin muokata sääntöjä niin, että tietyllä alueella maalivahti on ns. turvassa, eli nykysääntöjen varassa mutta alueen ulkopuolella rinnastettavissa pelaajaan. Eli jos ajaa nurkkaan pelaamaan mailalla tiukkaan tilanteeseen, niin joutuisi katsomaan ympärilleen.