NHL:n trapetsoidi

Keskustelua maalivahdeista junioreista NHL:ään ja kaikista siltä väliltä.

Moderators: Jukka Ropponen, juha, Jan, raZor

NHL:n trapetsoidi

Postby raakis- » Tue Jan 24, 2012 11:43 am

Ajattelin herättää keskustelua aiheesta NHL:n maalin takana olevasta trapetsoidista, ja maalivahdin mailapelin rajoittamista tälle alueelle eli ns. Brodeur-säännöstä. Onko teidän mielestänne hyvä ja tarvittava sääntö vaiko pelkästään keinotekoinen rajoite, jolla korvataan taktiikan puute mailapeliin osallistuvan maalivahdin yllättämiseksi?

Omasta mielestäni sääntö on huono ja se pitäisi poistaa. Perusteluita poistolle ovat:

1) Ei Gretzkyäkään rajoitettu keinotekoisilla säännöillä, koska hän oli hyvä maalintekijä, miksi siis mailapelin hallitsevia maalivahteja rajoitetaan näin?

2) Koska maalivahti ei saa hakea kiekkoa enää kulmasta, aiheuttaa tämä erittäin vaarallisia taklauksia, joissa karvaava hyökkääjä ajaa kovalla vauhdilla puolustajan päälle.

3) Joka kerta, kun maalivahti lähtee kiekon kanssa pelaamaan hän ottaa tietoisen riskin, sillä ammattilaisillekin sattuu kämmejä. Ja mailapelissä, etenkin maalista ulkona pelatessa, tehty virhe kostautuu lähes aina maalina.

Itsekin kun pelaan melko paljon mailalla, niin ainakin omaan peliin tämän säännön rantautuminen Suomeen vaikuttaisi paljon.
"Knowledge is power" - Sir Fracis Bacon

"There is no knowledge that is power" - Lord Rayden
User avatar
raakis-
Rookie
 
Posts: 10
Joined: Thu Jan 19, 2012 6:24 am
Location: Tampere

Postby jrman » Tue Jan 24, 2012 4:15 pm

Tuo on mielestäni ihan jees tuo alue maalin takana.

Toki voitaisiin muokata sääntöjä niin, että tietyllä alueella maalivahti on ns. turvassa, eli nykysääntöjen varassa mutta alueen ulkopuolella rinnastettavissa pelaajaan. Eli jos ajaa nurkkaan pelaamaan mailalla tiukkaan tilanteeseen, niin joutuisi katsomaan ympärilleen.
kiekkoilijat_piste_fi
User avatar
jrman
Resident goalie geek
 
Posts: 474
Joined: Sun Feb 15, 2009 6:17 pm


Return to Maalivahti - nykyajan gladiaattori

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests
cron