Maalivahti - Älä ikinä lähde maalista vapaaehtoisesti pois

Keskustelua maalivahdeista junioreista NHL:ään ja kaikista siltä väliltä.

Moderators: Jukka Ropponen, juha, Jan, raZor

Maalivahti - Älä ikinä lähde maalista vapaaehtoisesti pois

Postby Hirmulätty » Fri Dec 30, 2011 5:49 am

Pisti silmään eilisessä Hifk-Lukko pelissä kun Mika Noronen lähti oma-aloitteisesti pois maaliltaan Hifk:n kolmannen maalin jälkeen.

Taustatietoja ei ole käytössä (esim. loukkaantuminen, aiempi viestintä joukkueen kanssa tms.) mutta jos mitään edellämainittuja ei ollut ja Nortti tosiaan luisteli itse vapaaehtoisesti pois rintamalta niin hävetköön!

Silloin kun sinulle annetaan mahdollisuus pelata joukkueesi maalilla niin käytä tilaisuutesi loppuun asti, aina! Kyllä valmentajat sitten osaavat käskeä sinut pois maalilta jos aiheelliseksi näkevät!
"Hextall revolutionized the game with his puck handling ability. He took it to a new level and was like a third defenseman back there. Too bad he forgot how to stop the puck late in his career."
User avatar
Hirmulätty
Resident goalie geek
 
Posts: 298
Joined: Thu Oct 26, 2006 9:35 am
Location: Porvoo

Postby Reflex » Fri Dec 30, 2011 10:31 am

Itse olen erimieltä asiasta. Jos oma itseluottamus menee tai hermot menevät niin koen itse usein että on parempi vain luistella vaihtoon kun olla maalissa puolitehoisena. Se on kuitenkin joukkueen etu et sieltä luukulta tulee nälkäinen kaveri vaikkakin vähän kohmeessa maalille kun jo itseluottamuksen menettänyt/ hermostunut veskari. Tietysti vähästä ei kannata koskaan hätkähtää ja usein kannattaa koittaa nollata/relata mutta aina kuitenkaan ei voi kaikkea unohtaa ja antaa sitä 100%.
User avatar
Reflex
Resident goalie geek
 
Posts: 290
Joined: Wed Apr 26, 2006 6:23 pm
Location: Kuopio

Postby jrman » Fri Dec 30, 2011 10:52 am

Tässä taisi olla kyse myös siitä, että Noronen halusi näyttää joukkueelle, että tehkää tekin jotain, hän ei yksin jaksa. Yhtä vaille kaikki pelit tuollaisen perseporukan edessä on tehnyt Nortista muutamissa viime matseissa todella hermostuneen.

Maalivahti on pelannut joukkueelle, joukkue ei maalivahdille.

Mutta tosiaan, miksi siellä seistä jos ei tunnu hyvältä? En oikein ymmärrä pointtia.
kiekkoilijat_piste_fi
User avatar
jrman
Resident goalie geek
 
Posts: 474
Joined: Sun Feb 15, 2009 6:17 pm

Postby Jonppa » Fri Dec 30, 2011 11:59 am

En kyllä itsekkään ymmärrä miksi pitäisi jatkaa maalilla, jos huomaa ettei enää pelistä tule mitään. Ainakin jos useampi maali menee vähän ajan sisään niin kyllä siinä itseluottamus menee lähes aina.

Itse pelaan höntsäsarjoja ja niissä kun ei ole kuin yksi maalivahti joukkueella, kyllä monta kertaa mieli tekisi lähteä kesken pelin pois. Itse ainakin tunnen sen heti kun ei enää tartu ja se ei ole mukava tunne, kun vaihtoonkaan ei pääse.
Jonppa
Resident goalie geek
 
Posts: 276
Joined: Sun Jul 29, 2007 10:29 am
Location: Siilinjärvi

Postby Hirmulätty » Fri Dec 30, 2011 7:21 pm

Älkäämme tehkö itsestämme turhan suuria vaikka reipas itsetunto pitääkin olla. Myös maalivahti on osa joukkuetta jossa valmentajat tekevät päätökset kuka pelaa ja kuka ei pelaa, höntsäpelit onkin sitten asia ihan erikseen ja jätettäköön ne omaan arvoon. (Huom! Pelaan itsekin höntsää)

Ei 1. kentän sentterikään voi painella suoraan koppiin cokikselle jos ampuu kuusi vetoa ohi ja hukkaa pari avopaikkaa ilman seuraamuksia.

Ja alkuperäistä viestiäni kannattanee tulkita enemmän juniorin näkökulmasta kuin ammattilaisurheilijoita ainoastaan?

Ja jos A-maajoukkueeseen tai Pelicansiin aiot niin kysäiseppä Nupelta mitä mieltä hän on maalin jättämisestä ja luovuttamisesta...
"Hextall revolutionized the game with his puck handling ability. He took it to a new level and was like a third defenseman back there. Too bad he forgot how to stop the puck late in his career."
User avatar
Hirmulätty
Resident goalie geek
 
Posts: 298
Joined: Thu Oct 26, 2006 9:35 am
Location: Porvoo

Postby Roj » Fri Dec 30, 2011 9:19 pm

Ehkäpä tällaisessa tilanteessa on järkevää kommunoida valkun suuntaan ja kertoa, että nyt ei tunnu kiekko pysyvän käsissä. Kyllä sen huomaa mikäli omat otteet on epävarmat ja pari helppoa heti kärkeen on laukaissut suurimmat jännitykset. Se että lähtee mielenosoituksena kälppimään maalilta ei varmasti anna hyvää kuvaa kenellekään, mutta asian voi hoitaa hienovaraisestikin. Valmentajan tehtävä on viime kädessä päättää mitä tehdään, perustuen parhaaseen saatavilla olevaan tietoon asioiden tilasta. Tilanteen konteksti on myös oma tekijänsä, pelataanko höntsää vaiko nälkäisten A-junnujen liigaa... Lätkä on joukkupeli ja joukkueena pelaaminen vaatii kommunikaatiota.

Pari senttiäni.
Roj
Maalivahti
 
Posts: 44
Joined: Sat Jan 29, 2011 7:13 pm

Postby jrman » Sat Dec 31, 2011 10:07 am

Jos nyt mietitään mitä Raumalla eilen tapahtui (Urama), alkaa Norosen temppu näyttämään vieläkin järkevämmältä.

Selkeä kannanotto siihen että mies ei tuollaista paskaa olisi kauaa enää katsellut.

Hirmulätyn kannattaisi ottaa huomioon että on olemassa niin paljon tilanteita, niin paljon muuttujia yms. ettei tuollaisen "älä ikinä" totuuden julistaminen ole siinä mielessä fiksua.

Jos haluaa ajamaan A-maajoukkueen bussia, kannattaa myös varmaan kysellä Nupelta vinkkiä?
kiekkoilijat_piste_fi
User avatar
jrman
Resident goalie geek
 
Posts: 474
Joined: Sun Feb 15, 2009 6:17 pm

Postby Tuomashi » Tue Jan 24, 2012 9:58 am

Eilisessä pelissä alkoi hermostuttamaan kun meni muutama helppo ja huutelin jo toiselle molkelle että tuu sä maaliin mut vastaukseksi tuli vain tyynenrauhallinen pään pudistus... Nyt täytyy melkein toista molkea kiittää kun ei tullu maaliin näin jälkeenpäin kaduttaisi älyttömästi jos olisin kesken pelin lähtenyt pois. Kannattaa pari kertaa miettiä ennenkuin lähtee maalilta vaikka kuinka v*tuttaisi koska se jälkeenpäin saattaa kaduttaa
Imuteho huikeat kaksikymmentä kiekkoa minuutissa.
User avatar
Tuomashi
MV-friikki
 
Posts: 87
Joined: Sat May 14, 2011 3:19 pm
Location: Alavus

Postby irtokiekko » Thu Mar 29, 2012 5:06 pm

Ja jos A-maajoukkueeseen tai Pelicansiin aiot niin kysäiseppä Nupelta mitä mieltä hän on maalin jättämisestä ja luovuttamisesta...[/quote]

Jos en ihan väärässä ole niin Nupe tais muutamia kertoja tuon tehdä pelicanssin divari aikoina kun muutama ensimmäisistä vedoista upposi ja teki tilaa Sami Lehtiselle 96-97.
User avatar
irtokiekko
Rookie
 
Posts: 13
Joined: Sat Jan 06, 2007 7:21 pm

Postby beaver » Fri Mar 30, 2012 5:41 pm

Ihan älyttömältä tuntuu, että maalivahdin pitäisi roikkua maalilla, vaikka ei kulje. Minusta se on itseanalyysin, -kritiikin puutetta. Erittäin itsekästä, ei joukkueelle pelaamista. Sen verran täytyy joukkuepelaaja olla, että jos ei kulje, niinkuin ei varmaan aina kulje, kenelläkään, niin pitää antaa joukkueelle mahdollisuus voittaa peli tai edes saattaa peli kunniakkaaseen päätökseen.
Tästä ei minun mielestäni voi edes olla toista mieltä, ei maalivahtina eikä valmentajana.
Roppaa eteen...
User avatar
beaver
Lord of goaltending
 
Posts: 1131
Joined: Thu Apr 27, 2006 8:29 am
Location: Pirkkala

Postby ProGoalie » Mon May 14, 2012 8:35 pm

beaverilta erinomainen kommentti, täysin samaa mieltä.
Pari helppoa laukaisee mukavasti jännityksen
User avatar
ProGoalie
Lord of goaltending
 
Posts: 547
Joined: Wed May 31, 2006 2:01 pm
Location: Tampere

Postby Kömpe » Mon May 28, 2012 6:40 am

itse en kovi usein sieltä ole luistellut pois enkä valmentajanakaan ole sieltä kovin hanakasti ketään ottanut, tällä kaudella vain kerran sieltä pojan vaihdoin.. Varsinkin junnu ikäisenä valmentajan kannattaa miettiä jos pojat vielä varsin nuoria, että ottaako pois ja jos ottaa se pitää osata selittää ja perustella ns mahdollisimman pehmeästi sillä omasta kokemuksesta tiedän, että se on nuorena pikku muksuna raskasta...

Itse maalissa yritän pysyä loppuun asti, mutta kyllä sieltä tultu monta kertaa luukut paukkuen pois jos mennyt ihan ''''''.(hieman tuota tempperamenttia löytyy... :roll: )
Ei se vaihtamalla välttämättä parane... ;)
User avatar
Kömpe
Maalivahti
 
Posts: 35
Joined: Wed Apr 26, 2006 5:18 pm
Location: Vaasa


Return to Maalivahti - nykyajan gladiaattori

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
cron