Miksi nuoren maalivahdin täytyy vaihtaa maisemaa??

Keskustelua maalivahdeista junioreista NHL:ään ja kaikista siltä väliltä.

Moderators: Jukka Ropponen, juha, Jan, raZor

Miksi nuoren maalivahdin täytyy vaihtaa maisemaa??

Postby Jukka Ropponen » Wed Oct 26, 2011 10:31 am

http://maalivahtiblogi.blogspot.com/201 ... eetta.html

Pientä blogimietintää aiheesta höystettynä muutamilla faktoilla. Mitä olette itse mieltä, miksi ei oman seuran kasvatit yleensä nouse pinnalle kotiseurassaan? Omaan junnuun ei luoteta kun kaveria ja kasvua on seurattu vuosia lähektä ja silti melkein aina vaihtoehto muualta menee ohitse.

Jukka
User avatar
Jukka Ropponen
Goaliepro
 
Posts: 2368
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:49 pm
Location: Espoo

Postby Doublev » Fri Nov 11, 2011 3:54 pm

Itse olen huomannut saman asian. B-junnuissa samassa joukkueessa pelannut kaveri ei mahtunut enää saman organisaation Ahan (taso A:n 1-divari) vaihtoi maisemaa ja nyt pelaa Mestistä ja oli ehdolla nuorten maajoukkueeseen. Eli yksi kausi muutti miehen suunnan ihan täysin. Itse en ole kehittynyt juuri yhtään samassa ajassa, eli täytyisi harkita kenties uusia kuvioita.
Nopeus on voimaa jota taito hallitsee.
Doublev
Rookie
 
Posts: 7
Joined: Thu Feb 10, 2011 1:29 pm
Location: Jyväskylä

Miksi nuoren maalivahdin täytyy vaihtaa maisemaa??

Postby Rocco » Mon May 21, 2012 10:13 pm

Syy on pitkälti kausi kerrallaan valmennusajattelussa ja pelaajan oman biologiseen ikään liittyvä. Kun seurassa pienestä junnusta lähtien ollut maalivahti tulee C2-C1 ikäiseksi, ovat samassa ikäluokassa olevien pelaajien biologiset iät 2-4 vuoden haitarissa. Toisin sanoen samat 14-16 vuotiaat junnut voivat samanikäisinä olla fyysisesti useiden vuosien päästä toisistaan. Toinen maalivahti ajaa melkeimpä partaansa ollen reilusti yli 170 senttinen toisen ollessa reilusti alle 160 senttisen. Kun valmennuksella monasti ei ole kykyä saati halua katsoa pidemmälle kuin vain vuosi kerrallaan, missä ulosmitataan paras mahdollinen kilpailullinen saavutus käsissä olevalla joukkueella - saa myös maalivahdit väistyä naapurikylän kaverin tieltä.

Tästä eteenpäin on pitkälti omasta tahdosta kiinni miten saa kehitettyä itseään, sillä kun ajastaikaa kuluu vuodesta komeen, ollaan taas tilanteessa missä "jätti" ei olekaan enää edellä vaan "kääpiö" on paitsi mitoiltaan saavuttanut myös mennyt taidollisesti ohi.

Tällöin ovat jo muut seurat ehtineet tarjoamaan valmennuksen, koulutuksen ja peliajan jonkin toisen seuran riveistä. Hyvä niin, sillä lyhytnäköistä toimintaa tekevät monet, monet ns. suurseurat ja joukkueet. Kuitenkin aniharva nuorena syttyneestä jaksaa käydä läpi C-B-A junioriputken. Tosiasia on, että se C-ikäisenä sivuun työnnetty on lopulta se, joka pelaa vielä aikamiehenäkin.

Tilanne muuttuisi oleellisesti mikäli SJL muuttaisi säänöt siten, että pelaajan ikä, ei määrittäisi sitä missä juniorijoukkueessa pelaa ( D-C-B-A) Kriteerinä tulisi nimenomaan olla sekä henkinen, että fyysinen kypsyys. Tämä myös poistaisi nyt tapahtuvat luvattoman suuret drop-outit.
Rocco
Rookie
 
Posts: 1
Joined: Mon May 21, 2012 9:46 pm


Return to Maalivahti - nykyajan gladiaattori

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests
cron