NHL Draft 2011

Keskustelua maalivahdeista junioreista NHL:ään ja kaikista siltä väliltä.

Moderators: Jukka Ropponen, juha, Jan, raZor

NHL Draft 2011

Postby Salama15 » Tue Jun 21, 2011 8:05 pm

Lyödäänpäs pystyyn ketju tulevaa NHL Draftia ajatellen.

Mielenkiintoiseksi tämän draftin tekee se, että kaksi suomalaista maalivahtilupausta on ennakkokaavailuissa menossa parin ekan rundin aikana => kyseessä siis CHL:ssä loistanut Christopher Gibson ja JYP:n Samu Perhonen.

Näistä Chris on mennyt aika lailla omia polkujaan, treenannut (ja koutsannut) Gold in the Netin ohjelmissa ja lähti kokeilemaan siipiään rapakon taakse pari vuotta sitten. Kooltaan ei mikään torni, mutta pesi koko porukan draftin silmä/käsi-koordinaatiotestissä.

Perhosen Samu taasen on perisuomalaisen veskarikoulukunnan miehiä ja iso kuin mikä.

Mielenkiinnolla odotellaan kuinka äijien käy?
Salama15
Resident goalie geek
 
Posts: 285
Joined: Mon Oct 15, 2007 11:57 am
Location: Kirkkonummi

Postby Ale » Sat Jun 25, 2011 6:14 pm

Chris varattiin sitten lopulta numerolla 49, Los Angeles Kingsin toimesta. Suuret onnittelut hänelle!

Bluesissa Chris kuului vuoden verran valmennettaviini ja onhan hän Goaliepron leirilläkin ollut. Hieno homma Chrisille ja mukavaa nähdä tuttujen kundien etenevän urallaan.

JYP:n Samu Perhonen varattiin Edmontoniin, kolmannen kierroksen ensimmäisenä pelaajana.

Jos en nyt ihan väärin katsonut, ei ensimmäisellä kierroksella varattu ainoatakaan maalivahtia. Onko vain sattumaa, vai onko tällä tekemistä viimekaudella Antti Niemestä alkaneen buumin kanssa? Joukkueet kun huomasivat että menestyä voi ilman suurta panostusta maalivahtiosastoon.

Tämän kauden finaalit tosin menivät taas "vanhaan malliin."

Ale
"Onneksi nämä ovat vain maalivahteja. Jos joku kohtelisi vaikka kotieläimiä tällä tavalla, viranomaiset ilmestyisivät ovelle nopeasti."
-Jouni Nieminen blogissaan Flyersin maalivahtisekoilusta.
User avatar
Ale
Resident goalie geek
 
Posts: 169
Joined: Fri Apr 28, 2006 6:31 pm
Location: Helsinki

Postby jrman » Sat Jun 25, 2011 8:11 pm

Sen verran pitää draftiin liittyen kommentoida maalivahteihin liittymättä että morjens Christian Ruuttu. Etkö tiedä että selittely on syyllisyyden merkki.

Pelaaja jota odotellaan ehkä nelosrundille, menee tokalla kiekalla. Selkee. Alexanderille silti toivotaan hyvää tulevaisuutta.

http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/ik ... e%E2%80%9D
kiekkoilijat_piste_fi
User avatar
jrman
Resident goalie geek
 
Posts: 474
Joined: Sun Feb 15, 2009 6:17 pm

Postby Kotka » Mon Jun 27, 2011 10:18 am

Vähän faktaa varaustilaisuudesta:

Suomi (3)
2.kierros (49) Gibson
3.kierros (62) Perhonen
7.kierros (182) Tuohimaa

Ruotsi (4)
2.kierros (38) Hellberg
5.kierros (132) Lundström
7.kierros (188) Forsberg
7.kierros (Mattsson)

USA (5)
2.kierros (39) Gibson
6.kierros (161) Michalek
6.kierros (163) Mahalek
6.kierros (178) Wilcox
7.kierros (190) Sparks

Kanada (4)
3.kierros (88) Binnington
6.kierros (157) Kasdorf
6.kierros (164) Brossoit
6.kierros (167) Lieuwen

Norja (2)
4.kierros (117) Soberg
6.kierros (181) Volden

Tsekki (1)
3.kierros (71) Honzik

Tälläiset tulokset herättävät kieltämättä paljonkin ajatuksia suuntaan ja toiseen. Hienoa tietysti näiden kolmen suomalaisen osalta nuo varaukset, mutta onhan tuo todella vähän Suomea ajatellen, että kuinka moni varattu maalivahti sitten lopulta ikinä päätyy rapakon taakse pelaamaan NHL:ssa. Ruotsi on porskuttanut ohi ja Kanada&USA jyräävät massalla. Jopa Norja kolkuttelee Suomen kannoilla. Tsekistä vaikea sanoa mitään.

Jos halutaan vielä olla oikein pessimistejä, niin Gibson pelaa Suomen ulkopuolella, eli suomalainen valmennus ei enää häntä koske (toki nuorempana ja ilmeisesti edelleen yksittäisiä leirejä). Perhosesta ei kukaan rehellisesti odottanut vuosi sitten yhtään mitään, huikea nousu kaverilla vuodessa 3.kierroksen varaukseksi. Tuohimaa on 91-syntynyt ja 7.kierroksen varaus, eli ei ehkä ihan kuitenkaan nuorimpien varausikäluokkien kärjen odotuksien tasolla.

Optimistina voidaan taas todeta, että Gibson on saanut vähintäänkin perusoppinsa Suomessa, Perhonen ponnistaa tyhjyydestä, Tuohimaa parantaa vuosi vuodelta, Norjan Volden pelaa Suomessa ja... ja.... öö... Aika vähissä tuntuu optimistin jutut olevan. Toivottavasti jatkossakin ilmestyy myös näitä "Perhosia ja Tuohimaita". Muuten on aika karu tilanne.

Missä muut lahjakkaat suomalaiset maalivahdit piileskelevät?! Onko niitä? Tuottaako tämänhetkinen järjestelmä tarpeeksi hyvää ainesta ja saadaanko siitä sitten loppupeleissä mitään irti? Onko seuroilla järkeviä suunnitelmia ja panostuksia lahjakkaiden maalivahtien osalta? Tällä hetkellä Suomella on tasan yksi 93-syntynyt veskari varattuna ja se ei paljoa naurata.


Edit: pakko vielä heittää ilmoille: vai onko meillä kuitenkin paljon hyviä veskareita, mutta he eivät pääse esille tarpeeksi Suomen juniorisarjoissa? Tämä kaikki siis vain pohdintaa, ei sormella osoittamista mihinkään suuntaan. Yhtä lailla itsekin on tässä tulilinjalla muihin mv-valmentajiin verrattuna..
Kotka
Resident goalie geek
 
Posts: 191
Joined: Mon May 29, 2006 9:35 am

Postby Jukka Ropponen » Mon Jun 27, 2011 11:50 am

Ihan oikeanlaista kyseenalaistamista, huipputasolla mv-valmennuksessa muut ovat jo osittain menneet ohi, esim Ruotsi. Nopea tsekkaus Ruotsalaisten huippuseurojen muutamille sivuille kertoo myös että heillä on erikseen mv-valmentajat ja joukkueenjohtajat eikä niin kuin meillä jossa haetaan ensisijaisesti joukkueenjohtaja joka sitten samalla hoitaa maalivahdit. Toki syitä on paljon muitakin, mutta niin kuin draftin tuloskin kertoo niin uhkakuvat alkavat toteutua ja muut tekevät hyväöä duuinia.

Jukka
User avatar
Jukka Ropponen
Goaliepro
 
Posts: 2368
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:49 pm
Location: Espoo

Postby Kotka » Mon Jun 27, 2011 1:13 pm

Vähän lisää maustetta soppaan nyt kun tuo joukkueenjohtaja/mv-valmentaja-asiakin tuli tässä esille. Otetaan esimerkki Jääkiekkoliitosta:

- Liitosta löytyy ties minkälaista päätoimista ja sivutoimista vakanssia niin liitto- kuin aluetasoillakin. Varmaan kaikki ihan tarpeellisia, ei ole kyse siitä, vaan priorisoinnista! On aivan käsittämätöntä kuinka liitto ei suostu panostamaan yhteen päätoimiseen mv-pääkouluttajan paikkaan. Sitten liiton isot pamput kirjoittelevat uusissa linjauksissaan, että "Mv-peli on ollut vahvuus, onko sitä myös tulevaisuudessa?". Ei tuloksia voi tulla, jos asiaan ei panosteta.


On kuitenkin väärin osoitella pelkästään Jääkiekkoliittoa.Järjestelmässä on toki paljon parannettavaa, mutta Oy-pohjaiset seurat kantavat mielestäni isointa vastuuta nykytilanteesta. Seurojen pääasiallinen tehtävä tuntuu olevan taloudellisen tuloksen tekeminen, eikä urheilullisen puolen kehittäminen. Jääkiekko on nykyään kovaa bisnestä, eikä ketään seurajohdoissa kiinnosta yksilöiden kehittäminen, koska se ei tuota rahaa. Seurojen johtoportaissa näkee usein pelkkiä talouspuolen ihmisiä, jotka toimivat työssään isojen yritysten johdoissa, mutta eivät ymmärrä urheilusta saati jääkekosta yhtään mitään. Valmentajia potkitaan surutta pois muutaman kuukauden pestin jälkeen, jos ei tule välittömästi urheilullista menestystä. Ota nyt sitten siinä valmentajana riskiä pienemmällä pelaajabudjetilla urheilullisesta tuloksesta, jotta saisit pitkäjänteisesti ajateltuna palkattua esim. yhden päätoimisen valmentajan joukkueeseen lisää.

Kukapa meistä ei näitä hommia tekisi päätoimisena.. Ensin on tehtävä paljon työtä, jotta saadaan seurajohdot ymmärtämään mv-valmennuksen merkitys. Surullisinta on, että liiga- ja mestisseurat hankkivat joka vuosi suorastaan älyttömillä palkoilla pelaajia, joiden vuosipalkoilla palkattaisiin esim. helposti kahdeksikin vuodeksi päätoimisia maalivahtivalmentajia.

Yhtä isoa pahaa sutta ei siis löydy. Muutoksen pitää alkaa ylhäältä ja sinne pitää saada viestiä nykytilasta. Eri asia on sitten se, että kuka sen sinne vie ja ketä oikeasti kuunnellaan.
Kotka
Resident goalie geek
 
Posts: 191
Joined: Mon May 29, 2006 9:35 am

Postby Zipok » Sun Jan 08, 2012 4:01 pm

Mitenkäs varatut suomalaiset veskarit ovat tällä kaudella pelanneet?

Gibson ei ole ollut yhtä vakuuttava QMJHL:ssä kuin viime kaudella, ainakaan tilastojen valossa. Viime kaudella pelasi kauden 92 t-% tällä hetkellä prosentti 89, kun kausi on jo ylittänyt puolen välin. Päästettyjen maalien keski-arvo hieman yli 3.00/h kun taas viime kaudella alle 2.5/h. Tilastot ei tietenkään kerro kaikkea, mutta ei kausi varmasti ihan nappiin ole mennyt. Ei säväyttänyt myöskään U20 MM-kisoissa, joissa pelasi kaksi peliä: rökäletappio Kanadaa vastaan 8-1 ja toinen oli Tanskaa vastaan 10-1 voitto, jota Suomi hallitsi mielin määrin. Odotti itsekkin kisoilta enemmän, mutta Aittokallio hyvillä otteillaan ansaitusti vei 1. maalivahdin paikan.

Perhonen pelannut tällä kaudella Mestistä JYP-Akatemian riveissä. Hänellä kausi mennyt alle odotusten viime kauteen verrattuna. Kärsi pienistä loukkaantumisista kauden alkupuolella. Kauden alussa Perhosesta povattiin jopa Mestis -kauden tähtivahtia, toisin on käynyt. Aisapari Sami Rajaniemi vienyt 1.maalivahdin paikan, ja peli-aika on noin puolet Rajaniemestä. Perhosta ei edes kaavailtu U20 MM-kisoihin, vaikka oli jo niissä mukana viime kaudella, tosin 3.maalivahdin roolissa, mutta hakemassa kokemusta tulevia kisoja ajatellen. Perhoseen liitetty motivaatio ongelmia, ja ääritapauksissa puhuttu jopa lopettamisaikeista. Omaa kieltä puhuu myös se, että sorvasi Jypin kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen, vaikka draft tilaisuudessa puhui jo siirtymisestä Pohjois-Amerikkaan ensi kaudeksi.

Tuohimaa saanut vastuusta SM-liigassa Kilpeläisen loukkaantumisen myöntä. Hoiti hommansa ihan mukiin menevästi. Ei säväyttänyt, mutta pelasi melko tasaisesti. Nyt kärsii loukkaantumisista. Pelannut kuitenkin liigassa jo 17 ottelua mikä on mielestäni hyvin, ja antoi varmasti joka ilta Jokereille mahdollisuuden voittoon. Eli kausi mennyt melko hyvin tähän asti, poislukien tietysti loukkaantuminen.

Mitäs muita mielipiteitä herrojen otteista tällä kaudella?
Zipok
Aloitteleva maalivahti
 
Posts: 16
Joined: Sun Jan 08, 2012 2:29 pm

Postby Kotka » Thu Jan 19, 2012 8:37 pm

Gibsonilta ei tosiaan ole nähty tällä kaudella mitään vakuuttavaa. Tilastotkaan eivät ole seurajoukkueessa kummoiset, mutta paha täältä rapakon tältä puolelta on mennä sanomaan mistä nuo heikentyneet tilastot johtuvat. Joukkueen pelaamisellakin saattaa olla suuri merkitys noihin. Kuitenkin mielestäni selkeä yllätysvalinta kisoihin ja ei esittänyt siellä oikeastaan mitään ennakko-odotuksista poikkeavaa.

Perhosella on ollut loukkaantumishuolia alkukaudesta ja on pääsemässä vasta nyt mukaan kauteen tosissaan. Nuorimies saattaa vielä parantaa, mutta toki kuluva kausi on ollut selkeästi heikompi viime kauden nousukiitoon verrattaessa. Ei luonnollisesti mitään asiaa U20-kisoihin tällä kaudella, aivan oikea päätös maajoukkuevalmennukselta. Vahva ehdokas kuitenkin vuoden päästä pelattaviin kisoihin.

Tuohimaa "joutui" turhan kovaan paikkaan Kilpeläisen loukkaannuttua, mutta hoiti hommansa kunnialla. Ei ollut missään nimessä valmis kantamaan ykkösen viittaa liigassa tällä kaudella ja se ei varmasti ole ollut tarkoituskaan. Loukkaantuminen on tietysti negatiivinen asia, mutta ihan kelpo kautta nuorimies pelaa. Voittavaksi veskariksi kasvaminen vie vielä kuitenkin aikaa, mahdollisuuksia on siihen rooliin kasvamiseen.
Kotka
Resident goalie geek
 
Posts: 191
Joined: Mon May 29, 2006 9:35 am


Return to Maalivahti - nykyajan gladiaattori

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
cron