Vieläkö on kuntokuurit toimineet (vars veteraanit)

Tällä alueella keskustelemme kaikesta mahdollisesta joka liittyy maalivahtivalmennukseen ja/tai maalivahtien harjoitteluun.

Moderators: Jukka Ropponen, juha, Jan, raZor

Postby the challenger » Sat Jul 04, 2009 5:30 pm

Oli pakko ottaa tääki topicci vielä esille. Itellä tossa jouluna alko vaaka näyttää 104 kiloa ja senhän tietää että alkaahan se jo rajoittaa tuola mokkehommissa kestävyys ja ketteryys ominaisuuksia. Alko polvet ja muut paikatki olemaan siinä kunnossa että oli pakko ruveta tekeen asioille jotain. No ite asiaan tein uuden vuoden lupauksen että kun ensikausi alkaa syksyllä 2009 ni painan sen 85 kiloa. Olen joulun jälkeen aloittanut ihan uudet elämän tavat ja lopettanut limpun ja muiden herkkujen syömisen. Aloittanu käymään 4 kertaa viikossa aamusin lenkillä semmonen tunti vartti. Siihen muut reenit päälle. Tällä hetkellä vaaka näyttää 90 kiloa. Eli neljätoista kiloa on tipahtanu. Nyt on kuivareeni kausi menossa ja reenitahti on neljäkertaa viikossa joukkueen kanssa. Jos syksyllä 85 kiloa painan ni sitten voin sanoa että alkaa olemaan taas siinä tikissä kun pitääkin. Pelaan ite kakos divaria ja jääkiekko on edelleen mukava harrastus. Tästä on hyvä jatkaa...
Tää lätkän peluu on joukkue laji. Kun tiimissä on hyvä henki ja jätkät tekee kovaa duunia ja nauttii pelaamisesta aina voidaan saavuttaa jotain. Pelipäivä on aina se juhlapäivä!
User avatar
the challenger
MV-friikki
 
Posts: 76
Joined: Mon Jun 19, 2006 9:15 pm

Postby Stratos » Mon Jul 06, 2009 4:48 pm

Pisteet challengerille. Kun sen lenkkeilyn kerran jaksaa aloittaa, niin aika hyvin se jää päälle. Keep it up :wink:
Image
Mielipiteistä keskustellaan
Stratos
Lord of goaltending
 
Posts: 1809
Joined: Fri Apr 28, 2006 12:11 pm
Location: Edmonton, AB, Canada

Kilot kuriin!

Postby Pekka Ajanto » Mon Jul 06, 2009 6:17 pm

Hienoa, hienoa!

Aina nasta lukea onnistumistarinoita - etenkin kun itse teki yli vuosi sitten saman tempun.

Vaatii todella työtä ja uskon että sitä on siellä tehty. Itselläni kevät 2008 meni tahtiin 3-5 lenkkiä aamuisin (ylös klo 6.00 ja lenkille - ja pirteänä suihkun kautta duuniin) Hullun touhua sanoi moni, mutta itse tiesi, näki ja tunsi miten olo parani.

Kaikkiaan vuoden projekti (pikatiputukset erilaisilla kuureilla ihan huuhaata!) Pika- tai oikotietä pysyvän muutokseen ei ole. Vaatii itsekuria, kieltäytymisiä ja paljon työtä. Ja kun alkuun päässyt ja tulokset alkaa näkyä niin se antaa potkua ja siivittää hommaa...

Vuoden aikana lähti -14 kg ja paino on nyt pysynyt samassa. Jätin pysyvästi hiilarit minimiin. lisäsin mm. protskuja, vihanneksia ja ryhdyin juomaan riittävästi vettä. Ja liikunta, sen merkitys on ollut hommassa ihan A ja O. Kumpikaan ( ruokavalio tai liikunta) ei yksin toimi riittävästi (toki riippuu mitä kenelläkin tavoitteena) vaan mielekkäällä kombinaatiolla ainakin minulla tulokset alkoivat pian näkyä.

Tsemppiä kaikille - kun alkuun pääsee niin ei se niin vaikeaa sitten ole.

Terkuin,

Pekka

PS. taannoin muuten julkaistiin tutkimus, joka kertoi, että keski-iässä vauhdilla lihovat ( nimeomaan keskivartalosta) kuolevat aiemmin... Huh!
www.goaliepro.com

Brians, McKenney, Stomp
Pekka Ajanto
Resident goalie geek
 
Posts: 104
Joined: Tue Feb 19, 2008 7:27 pm

Postby Jukka Ropponen » Fri Sep 02, 2011 9:44 am

Nostetaanpa taas tämä aihe esille näin kauden alussa. Miten on veteraanit, vieläkö "rillataan" vai joko ollaan hankkiutumassa taas pelikuntoon?

Itse aloitin salitreenin n 4 viikkoa sitten ja jäälle päästiin 2 viikkoa sitten 3 x viikko. Pikku hiljaa alkaa kunto palautua ja keskiviikkona oli eka jää että jaksoi kunnolkla loppuun saakka. Salikin on jeesannut sen verran että pykälän on saanut taas vyötä kiristää, joskin pakko myöntää että "liian hyvässä lihassa" ollaan taas eli 10-20 kg pitää saada pois mittarista.

Jukka
User avatar
Jukka Ropponen
Goaliepro
 
Posts: 2366
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:49 pm
Location: Espoo

Postby no goalie no game » Sat Sep 03, 2011 7:41 am

Itse olen saanut alkaen kesäkuu-2010 miinus 10 kg. Toki jojoilua on ollut, jo vuosi sitten oli paino suunnilleen sama (pari kiloa enemmän) talvella kävi +4 kg ja nyt on sitten kesällä taas koitettu ja onnistuttu pääsemään alaspäin. 72-73kg näyttää nyt vaaka. 93 se on joskus 10v sitten ollut, 87-82 oli pitkään tuossa välillä. Talvella taas näkee paljonko mennään tästä nykyisestä ylöspäin.
:D
-Pari helppoa alkuun, laukaisee mukavasti jännityksen... (Juha Taponen / Koovee)
User avatar
no goalie no game
Lord of goaltending
 
Posts: 1131
Joined: Wed Apr 26, 2006 7:18 pm
Location: Harviala

Postby Pete » Sat Sep 03, 2011 8:54 am

Paino on pysynyt samoilla tienovilla (82kg +/- 2) viimeiset vuodet. Viime aikoina on lihakset varsinkin yläkropassa antaneet tietä törmäystyynylle navan seudulla sekä jenkkahandleille molemmin puolin - siitä syystä nyt käyty salilla jokunen kerta tai vaihtoehtoisesti himassa kahvakuulaa ja perinteisiä etunojapunnerruksia. Yllättävän pieni vaikutus vähäiselläkin liikunnalla on :shock:

Kesällä tuli pyöräiltyä ja käveltyä reippaasti suhteellisen runsaasti. Yllättäen ekoilla jäillä viime viikolla pärjäsi todella hyvin eikä ihmeempiä jälkivaikutuksia ollut. Muutamalla ekalla kaudella aloitus veti paikat viikoksi umpitukkoon ja vuorotkin tuntui ikuisuudelta, kun ei olisi jaksanut.

Treenaaminen kannattaa :D

Pete
Posts are goalies best friends
Image
User avatar
Pete
Lord of goaltending
 
Posts: 590
Joined: Thu Apr 27, 2006 3:04 pm
Location: Espoo

Status päivitys

Postby Pekka Ajanto » Sun Sep 04, 2011 8:48 pm

Hola!

Mukava kun Jukka nosti "tärkeän" (kenelle on, kenelle ei, jokainen päättää itse) topicin ylös...

Kovastihan on kohistu menneen vuoden aikana mediassa terveydestä, ravinnosta ja treenaamisesta... Median lemmikiksi näyttää nousseen nyt viimeaikoina karppaus :-)

Samalla oli aiheesta hauska lukea oma päivitys 2 vuoden takaa kesältä 2009 - silloinhan se elämänmuutos (kuntokuuri ?) itsellä oli jo ollut päällä vuoden (v. 2008 helmikussa koin jonkun "ihmeherätyksen" - oli nimittäin 50 v. uhkaavasti iskemässä tauluun, kunto nolla, sokerit koholla, verenpainetta ja ylipainoa about 15 kg - eli "valmista kamaa")

Nyt 3 vuotta myöhemmin olo on aikalailla erilainen - paino pysyvästi -16 kg ( 88 kg -> 72 kg), vaategarderobi kokonaan uusiksi (XL -> M, farkut 35'' -> 30''), sokerit normaalit, kolestroli normaali, veren muut rasvat (trigly) normaali, verenpaine normaali etc.

Kaikki on korvien välistä kiinni - muutosta pitää haluta, siihen pitää uskoa ja ennenkaikkea - duunia on tehtävä IHAN ..elvetisti. Niin ruokavalion, kuntoilun kuin koko elämäntapojen suhteen. Mitä enemmän ikää, sen enemmän se vaatii...

Mutta itse ainakin esimerkkinä voin kertoa ja kannustaa muita - kyllä se onnistuu, myös halutessaan pysyvästi eikä vain kuurina, pitää vaan uskoa, jaksaa ja todella haluta muutosta ( jos kokee sen olevan tarpeen - monellahan elämän laadun parantuminen ei vaadi kuin pientä päivittäistä viilausta).

Itselläni se vaati total remontin...

Tsemppiä kaikille - oli oma tavoite sitten mikä tahansa...

Itsestään huolehtiminen kannattaa aina!

Pekka
www.goaliepro.com

Brians, McKenney, Stomp
Pekka Ajanto
Resident goalie geek
 
Posts: 104
Joined: Tue Feb 19, 2008 7:27 pm

Kunnossa kaiken aikaa?

Postby Pekka Ajanto » Sat Apr 21, 2012 7:35 pm

Tervehdys kaikille!

Piti hieman taas nostaa näiden kauden päätyttyä tätä kuntoilu topicia - lähinnä mielenkiinnosta onko väki "vielä kondiksessa"...

Itsellä 2008/2009 tapahtuneen elämäntapamutoksen myötä kuntoilu pysynyt vahvasti mukana - osana arkea. Ja tainnut kuin huomaamatta saavuttaa hieman oletettua suuremman merkityksen minuelle...

Tuolloin 2008 - 2010 meni maraton ja muutama puolikas per vuosi, liikunta oli hieman yksipuolista, tehotonta ja junnaavaa; muutama vaatimaton 5-6 km lenkki viikossa ja yksi pitkä sunnuntaina, jolloin rohkeni juosta jopa 10 km.

Hyppäsin Esbo IF:n mara-kouluun syksyllä 2010 ja sain ensi kerran ammattilaiselta vinkkiä ja oppia itselleni laaditun treeniohjelman myötä. Ensin tsekattiin lähtötilanne perusteellisella tilannekartoituksella ( painon seuranta, rasvaprosentti, kehon koostumus, viskeraalinen eli sisäelinten ympärille kerääntynyt rasvan määrä) sekä mitattiin 8 x 400 m progressiivisesti kovenevalla juoksutestillä laktaattien kertyminen jolla saatiin tarkasti määriteltyä aerobinen ja anaerobinen taso ja määriteltyä oikeat sykerajat treenaamiseen.

Alkoi tulla tulosta; treeni monipuolistui eli mukaan tuli juoksun ohelle sali ja pyöräily. Lihaskunnon merkityksen ymmärsi, kun mm. keskivartalotreeni (vatsa 2-4 eri liikeellä sekä selkä) paransi juoksuasentoa ja koko kroppa hieman muokkautui pienillä painoilla ja pitkillä sarjoilla tehdyllä treenillä. Spinning talvella ja ulkopyöräily kesällä on tuonut vaihtelevuutta treeniin sekä etenkin jalkoihin toivottua voimaa ja kestävyyttä lisää.

Salin ja pyöräilyn lisäksi ohjelmaan tuli 2-4 erilaista lenkkiä viikossa ( vetoharjoituksia sekä 45-60 min vauhtuleikittelyjä) sekä nk. pitkä lenkki viikossa kasvoi 15 - 25 km

Kaikkiaan yksipuolinen treeni muuttui monipuoliseksi, mielekkääksi, selkeästi kovemmaksi mutta samalla palkitsevaksi. Tulokset alkoivat parantua, vauhtikestävyyttä tuli roimasti lisää ja leposyke sekä rasitussyke laski merkittävästi.

Ja kaiken tämän lisäksi luonnollisesti järkevä ruokavalio - hiilarit minimiin, sopivasti oikeaa rasvaa, proteiineja paljon, vihanneksia ja marjoja runsaasti, hedelmiä maltilla. Ja vettä - sitä paljon.

Tulevan kauden juoksuihin kuuluu huomenna Länsiväyläjuoksu, seuraavana vkl Tuusulanjärven puolikas-mara, sitten 5.5 lauantaina kipitetään HCR. Heinäkuussa Hämeenlinnan puoli-mara ja heinäkuun lopussa kauden päätapahtuma; pyörällä Helsinki-Pariisi (viikossa...).

Loppukauteen vielä HCM täyspitkä 42 km sekä Vantaan puoli-mara.

Siinäpä tälle kesälle kipitettävää ja pyöräiltävää.

Toivotan kaikille mielekkäitä ja monipuolisia treenejä - on ne sitten ohjattuja tai ei, niin pääasia on että tekee, tekee säännöllisesti ja monipuolisesti. Kroppa kun on niin viheliäisen fiksu että se tottuu nopeasti samaan junnaavaan treeniin, on se sitten tuttu 1 h kiekkovuoro tai sama 5 km lenkki. Muutaman kuukauden päästä tuntuva treenin helppous ei johdu siitä että kondis kasvaa vaan että itseämme fiksumpi kroppa tottuu samaan rasitukseen. Siksi kehoa on hyvä välillä "huiputtaa ja kiusata" vaihtelevalla treenilla

Hyvää kevättä ja kesää kaikille!

Veteraani-Pekka :-)
www.goaliepro.com

Brians, McKenney, Stomp
Pekka Ajanto
Resident goalie geek
 
Posts: 104
Joined: Tue Feb 19, 2008 7:27 pm

Re: Vieläkö on kuntokuurit toimineet (vars veteraanit)

Postby Jukka Ropponen » Sun Apr 26, 2015 10:14 am

Pekka jaksaa treenata edelleen sillä eilen laittoi viestiä "soitan kohta, tulin juuri 100km fillarilenkiltä".

Mitens muut veteraanit, onko treeni maistunut?
Jukka

Blocker first - Questions later!
User avatar
Jukka Ropponen
Goaliepro
 
Posts: 2366
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:49 pm
Location: Espoo

Re: Vieläkö on kuntokuurit toimineet (vars veteraanit)

Postby vny78 » Tue Apr 28, 2015 6:32 pm

Tervehdys, uutena goalieprolaisena läksin tätä topicia mielenkiinnolla lukemaan. Mahtavia tarinoita. Itse aloitin syksyllä harrastejäät muutaman vuoden taukoiltuani. Lähtötilanne oli 93 kg painoa, eikä varusteita saanut puettua ilman tuskanhikeä. Venytelläkin koitin, mutten päässyt edes aituriasentoon laittialle, kun vasen lonkka kihnasi vastaan. Velipojan yllyttämänä kuitenkin jaksoin jatkaa jääreenejä ja tulipa osteltua uutta varustettakin. Tästä innostuneena päätin tehdä elämäntaparemontin. Tupakka pois, reenikaljat pois, ravinto tarkkailuun ja iltapainotteisesta aamupainotteiseksi. Aluksi otin tavoitteeksi tehdä iltalenkkiä kävellen, nyt menee jo juosten 5 min/km tahdilla kympin lenkit. Ennen jäävuoroa alkulämmittelyt ovat tulleet kuvioihin, kuin junnuvuosina konsanaan ja tarkoitus olisi ensi kaudella taas pelata kilpakiekkoa "mutasarja" tasolla tosin. Paino tällä hetkellä 79 kg ja splitti menee pikku lämmittelyn jälkeen. Tuntuu kiekkokin tarttuvan paremmin ja aamuisin pääsee sängystä ylös enempiä miettimättä. Kaikenkaikkiaan hyvät fiilikset. Tsemppiä kaikille ja tavataan veteraaniklinikalla, ketä sattuu tulemaan.
"Ei tarvitse olla maailman paras. Riittää, että on paras paikallaolijoista" -RD
vny78
Rookie
 
Posts: 3
Joined: Sat Apr 11, 2015 5:36 am

Re: Vieläkö on kuntokuurit toimineet (vars veteraanit)

Postby Jukka Ropponen » Wed Apr 29, 2015 4:18 am

Hieno kuulla, hyvä stoori. Mukava nähdä käytännössä myös veteraaniklinikalla.
Jukka

Blocker first - Questions later!
User avatar
Jukka Ropponen
Goaliepro
 
Posts: 2366
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:49 pm
Location: Espoo

Re: Vieläkö on kuntokuurit toimineet (vars veteraanit)

Postby Jukka Ropponen » Mon Aug 21, 2017 6:28 am

Taas on se aika vuodesta kun huomaa että ei ole veteraanin kunto enään "ihan tapissa". Eilen alkoi ikis jäät ja kyllä tuntui ensimmäiset 1,5 h jäällä varusteiden kanssa raskaalta. Ei näköjään tuo pelkkä valmentaminen oikein riitä kunnon ylläpitoon kesällä :-) !

Tästä kuitenkin eteenpäin ja keskiviikkona seuraava jää. Kauden aikana tulee jo 59v ikää mittariin, mutta homma on silti hauskaa ja tolppien välissä tullut seisottua jo kohta 50 vuotta.
Jukka

Blocker first - Questions later!
User avatar
Jukka Ropponen
Goaliepro
 
Posts: 2366
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:49 pm
Location: Espoo

Previous

Return to MV-valmennus ja harjoittelu

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests