Maalivahdin asento ja kädet

Tällä alueella keskustelemme kaikesta mahdollisesta joka liittyy maalivahtivalmennukseen ja/tai maalivahtien harjoitteluun.

Moderators: Jukka Ropponen, juha, Jan, raZor

Maalivahdin asento ja kädet

Postby vuohe » Wed Feb 22, 2017 12:56 pm

Tere, eli olen C-junnu ikäisen maalivahdin isä ja koska meillä on aina ollut huono tuuri ja joukkueella ei ole ollut maalivahtivalmentajaa olen maalaisjärjellä ja pelaajataustani kautta koittanut olla vinkkaamassa sitä sun tätä.

Junnulla on huono tapa pelata hyvin etupainoisesti, olkapäät kurottuu selkeästi polvien yli valmistautuessa laukauksiin ja tuota tarvitsisi lähteä korjaamaan, koska asento vie jäihin mennessä käsiä alas ja hidastaa jatkopelaamista, tai suorastaan estää sen kun nopeissa sivuttaisliikkeessä painopiste vie helposti rähmälleen...hyvin tuo on nykyiselläkin tyylillä torjunut mestistä päälle 90% mutta tuossa olisi selkeää kehitettävää.

Eräs maalivahtivalmentaja tuumi, että Staubar olisi tähän hyvä, koska pakottaa kädet oikein eteen ja asentoa pystympään ja tuota kautta saisi ns. lihasmuistiin tuntuman oikeammasta asennosta. Ongelma tämän kanssa tosin on se, että en ole tuota vehjettä mistään löytänyt ostettavaksi.

Onkohan tällä foorumilla tietoa, vieläkö tuota härpäkettä jostain saa tai muutoin vinkkejä tuohon asennon korjaamiseen? :mrgreen:
vuohe
Rookie
 
Posts: 1
Joined: Wed Feb 22, 2017 12:46 pm

Re: Maalivahdin asento ja kädet

Postby Jukka Ropponen » Tue Mar 07, 2017 7:23 am

Staubar ei auta tuohon asiaan, sillä se pitää kädet tarpeeksi edessä, mutta ei puutu siihen ovatko liian edessä.

Paras tapa asian työstöön on videopalaute jolla näyttää virheet ja niistä aiheutuvat haitat,
Jukka

Blocker first - Questions later!
User avatar
Jukka Ropponen
Goaliepro
 
Posts: 2365
Joined: Wed Apr 26, 2006 12:49 pm
Location: Espoo


Return to MV-valmennus ja harjoittelu

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests