Ammattivalmentajien koulutusta Venäjällä

Ammattivalmentajien koulutusta Venäjällä
08/02/2006 Juha Halmesvaara

Espoo 16.5.2006

Toukokuun alussa GoaliePro laajensi reviiriään jälleen ja uutena aluevaltauksena oli tällä kertaa maalivahtivalmentajien koulutus keskellä Siperian öljy- ja kaasukenttiä Tjumenin kaupungissa. Tapahtuman takana Suomen päässä oli Venäjän toimintaan erikoistunut Rauno Arppe jonka yritys on erikoistunut Suomen ja Venäjän yhteistoimintaan jääkiekon alueella.

Jukka luennoimassa tulkin välityksellä

GoaliePron puolesta tilaisuuden oli valmistellut Jukka Ropponen joka myös lensi Tjumeniin vetämään tätä mv-osuutta seminaarista. Itse seminaari oli 4 päivän mittainen ja luennoista vastasivat kahden päivän osalta paikalliset asiantuntijat, yhden päivän osalta Juhani Tamminen ja sitten viimeistä päivästä Jukka Ropponen.

Kohderyhmä oli Länsi-Siperian alueelta koottuja ammattivalmentajia, jotka toimivat pääosin paikallisissa jääkiekkokouluissa. Suurin edustus oli luonnollisesti isäntänä toimineesta Gazovikin jääkiekkokoulusta.

Päivän ohjelma rakentui siten, että teorialuennot oli ajoitettu heti aamuun ja sitten jälleen lounastauon jälkeen. Ennen lounasta pidettiin myös tiukka demonstraatio kuivaharjoittelusta. Päivä päätettiin jäällä vedettyyn malliharjoitukseen ja eri teoriaosioiden mallisuorituksiin.

Koko mv-osuuden punaisena lankana oli GoaliePron mv-koulutus ja sen systematiikka. Erityisesti pyrimme viemään perille sanomaa systematiikan tärkeydestä ja asioiden oikeasta suorittamisesta, sillä Venäjällä tuntuu selkeästi puuttuvan ns. punainen lanka mv-valmennuksesta. Kaikissa suorituksissa oli aina kiire ja pääpaino kohdistui suorittamisen määrään laadun kustannuksella.

Mielenkiinto Suomalaista valmennusta kohtaan oli suuri. Tämän huomasi valmentajakunnan aktiivisuudesta sekä paikallisen median kiinnostuksesta. Esimerkiksi ennen jääharjoitusta oli 2 eri tv-asemaan odottamassa vuoroaan päästä haastattelemaan Jukkaa maalivahtiasioista.

Joka tapauksessa tuon päivän aikana saimme pään avattua ja systemaattisen valmennuksen siemenen kylvettyä ainakin tähän valmentajajoukkoon. Nyt on tarkoitus suunnitella jatkoa yhdessä Rauno Arppen kanssa. Työn alla on mm. idea yhdistetystä valmentajakoulutuksesta ja maalivahtileiristä seuraavalle kesälle.

 

Ladder harjoittelu oli uutta Venäläisille Täysi sali valmentajia katsomassa GoaliePron uutta kuivaharjoitus DVD:tä

TV-asemat odottivat vuoroaan päästä haastattelemaan

Jääharjoitukset selvitettiin valmentajille tulkin välityksellä

Vanhimmat demo maalivahtimme olivat 22 vuotiaita

Ryhmämme viimeisen malliharjoitteen jälkeen Seikkailu takaisinpäin on alkamassa ja Tupolev 134 odottaa   Rane Arppe kantamassa isäntien lahjaa koneeseen